Snabbt undertaksmontage

Datum: 9 Sep 2013

Halvera montagetiden med Flex

Byggmaterialleverantören Norgips lanserar ett undertakssystem som har långt fler fördelar än traditionella undertak som till exempel primär/sekundär.

Montaget av komponenterna i Flex undertakssystem kräver varken verktyg eller skruvar, vilket resulterar i att arbetstiden minimeras. Monteringstiden halveras när du monterar Flex kontra ett traditionellt undertakssystem. Komponenterna klickas enkelt ihop, vilket gör att systemet kan monteras ensam.

Minimerat spill
Förutom aspekten med arbetstid minimeras även spill, tack vare möjligheten att skarva profilerna löpande. Därför är Flex undertakssystem ett mycket lönsamt val.

Många möjligheter
I de flesta fall byggs undertakssystemet i två nivåer. Det finns ett urval av upphängningar att välja bland – vilka möjliggör nedpendling upp till en meter. På så sätt går det enkelt att dölja installationer och rör precist, utan att i onödan behöva tumma på takhöjden. Flex går också att bygga i en nivå om så önskas.

FAKTA - Flex undertakssystem
Fem huvudkomponenter utgör hela systemet: profil, kantprofil, skarvbeslag, upphängning och kryssbeslag. Ett litet antal skruvar behövs också för att fästa kantprofilen i väggen och upphängningarna i taket.

Norgips erbjuder nyutvecklade hjälpmedel för montage av Flex som beräkningsapplikation, montagefilm och montagevägledningar. Hjälpmedlen och mer information finns på Norgips webbplats: www.norgips.se/flex

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår