Smarta Byggnader & Städer

Datum: 12 Jan 2021

Prediktivt Underhåll är framtiden


Vi på Skånefabriken är experter på Inbrottsskydd, Brandskydd & Säkerhet och vi vill alltid dela med oss av våra kunskaper och nyheter såväl som erfarenheter.

Hjälp till självhjälp
Skånefabriken har därför tagit fram ett nytt servicekoncept - Dimon® FSP - för prediktivt underhåll av en byggnads inbrottsskydd och brandskydd för att snabbare kunna upptäcka fel, minska stilleståndstider och förlänga produktens hållbarhet. Med hjälp av IoT och AI får du kontroll på alla öppningar i byggnaden via en enkel webbapplikation där du bland annat ser historik och statistik över tid.Revolutionera servicebranschen med - Dimon®

Smarta lösningar
Smarta lösningar är framtiden. Efterfrågan på tekniska produkter förväntas öka på grund av ett antal faktorer som växande stadsbefolkning och behovet att förvalta våra städer och byggnader så att vi blir så miljömässigt hållbara som möjligt. Det gäller allt från uppdateringar av äldre infrastruktur till att förbättra hållbarheten av naturens resurser. Marknaden förväntas omsätta runt $463,9 miljarder runt 2027.

Effektiva byggnader
Smarta städer kopplar ihop den externa infrastrukturen för att till exempel skapa en effektivare transportlogistik, smarta och förbättrade byggnader, optimal energianvändning och smidiga tjänster kopplade till detta. Samma synsätt har man på smarta byggnader, där man genom olika tjänster kopplar samman en byggnads infrastruktur – el, vatten, belysning, ventilation – till en helhet. Med nya tekniker som kompletterar förvaltningen av städer och dess byggnader i framtiden är också en viktig katalysator för marknadstillväxten

IoT & AI
Smarta IoT och AI-lösningar skapar förutsättningar att kunna förebygga fel innan de blir allvarliga istället för att reagera när felet har uppstått. Allt fler företag tittar efter nya sätt att kostnadseffektivisera service och underhåll. Här blir tekniken ett medel för hjälp till självhjälp till exempel genom en integrerad trouble shooting som gör att mindre fel kan åtgärdas direkt utan att vänta på en servicetekniker.

Visste du att:

Fördelar med Prediktivt Underhåll är många...
... förlängd livslängd och utbyten när det verkligen är dags.
+ 10 gånger avkastning på investeringar.
+ 25-35 % lägre underhållskostnader.
+ 70-75 % färre haverier.
+ 35-45 % mindre stillestånd.
+ 20-25 % ökning av produktion.
+ distansövervakning ger möjligheten att helt lämna byggnaden och ändå ha full kontroll utan att vara där.
+ Miljövänligt

Vill du veta mer om oss och vår produkt Dimon® FSP - ring oss på 040-607 22 90.

Referensprojekt från AB Skånefabriken

Cityterminalen

Cityterminalen

Utv. renovering | Stockholm | < 1 Mkr

Utv. renovering av centralstation i Stockholm. Själva byggnationen startade a...

Göteborgs Nya Arena

Göteborgs Nya Arena

Nybyggnad | Göteborg | ca 600 mkr

Nybyggnad av idrottshall, gymnastiksal som består av en byggnad i Göteborg på...

NKS - Nya Karolinska Solna

NKS - Nya Karolinska Solna

Nybyggnad | Solna | 0,5-4 mdkr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Solna. Själva byggna...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår