Slipp för dålig luft på kontoret

Datum: 5 Mar 2020

På Spæncom i Aalborg, Danmark, har fabrikschefen Morten Adler Kjærgaard Andersen länge velat förbättra luften i sitt kombinerade kontor och mötesrum. Det är ett trevligt och ljust kontor på 24 kvadratmeter som förutom kontorsfaciliteter också har plats för ett konferensbord. Här hålls ofta morgonmöten på 15–30 minuter med 5–6 personer, och ibland hålls även längre möten.

Kontoret har sitt fönster mot öster och kan bli ganska varmt på eftermiddagen. Men det var inte temperaturen som var det primära när fabrikschefen önskade sig en Airmaster på kontoret. Önskan var att förbättra luftkvaliteten.

”Det viktigaste för mig var att få ett bättre och större luftombyte. Kyla var i första hand inte det viktigaste. Om det skulle bli nödvändigt så kunde vi alltid eftermontera en kylmodul”, säger Morten och fortsätter - det kan tydligt märkas skillnad på luftkvalitén efter att Airmaster aggregatet har installerats. Det är en annan luft nu – den känns inte dålig.”

Konsultbesök
En av Airmasters konsulter var på besökt hos Spæncom för att se hur och vad för aggregat man skulle kunna använda. Med utgångspunkt i önskemålen samt rummets storlek och användning valde man ett AM 300 ventilationsaggregat till rummet.

Arbetsinspektionens krav angående buller från tekniska installationer uppfylls på ett tillfredställande sätt. Forskning och utveckling omkring ljud har stor fokus hos Airmaster, däribland också hur man dämpar ljud utifrån. Buller utifrån dämpas till nästan ingenting tack vare aggregatets ljudisolering.

Enkel installation
Ventilationsaggregatet blev installerat på bara en dag. Som ”plug-and-play” lösning var det inte bara snabbt och enkelt att montera. Aggregatet var driftklart så snart strömmen blev ansluten. ”Operation luftkvalitet” var en grej som var lätt och snabb att få till. Ingen lång projekterings- eller installationsperiod.

Airmasters ventilationsaggregat bygger på principen om balanserad ventilation, där samma luftmängd kan tillföras rummet och sugas ut ur rummet så at man undgår under- och/eller övertryck i rummet. En effektiv värmeväxlare hjälper med att förvandla värmen från frånluften till energi som värmer upp tilluften. Med en värme¬återvinning på omkring 85 % och ett väldigt lågt energiförbruk är aggregatet en utomordentlig energieffektiv lösning till optimering av inomhusklimatet på kontoret.

Se CO2-mätningarna från kontoret – före och efter installation av Airmaster ventilation:
Klicka här!

Mer om produkten AM 300

AM 300

AM 300 är ett ventilationsaggregat i mellan storlek, lämplig för kontor, restauranter osv.

Broschyrer för nedladdning

Läs mer

Manualer / Installationsanvisningar

Läs mer

Datablad för nedladdning

Läs mer

Måttskisser (PDF & DWG)

Läs mer

INTELLIGENTA 3D BIM OBJEKT

INTELLIGENTA 3D BIM OBJEKT

intelligenta modeller, där du med ett klick kan rita ventilationskanaler frå...

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår