SikaHyflex®

SikaHyflex® - ny vädersäker fogmassa för fasader

Sika, global tillverkare av byggprodukter har lanserat ett nytt sortiment av fogmassa för att kunna erbjuda ett komplett utbud av produkter för byggnation av kommersiella byggnader. SikaHyflex® tillgodoser byggherrars, arkitekters och konstruktörers krav på prestanda och är en kostnadseffektiv, hållbar över lång tid och vädertålig produkt för tätning av fasader som klarar byggbranschens standarder.

Utmaningen
På grund av ökade krav på kostnads- och energieffektivitet, krav på minskade utsläpp av koldioxid samt ökade krav på boendekvalitet och arbetsmiljö, har byggmaterial för fasader genomgått en förändring under de senaste åren och utbudet på marknaden har ökat markant.

SikaHyflex® - en hållbar lösning
SikaHyflex® är utvecklad för att uppfylla de ökade kraven som högpresterande fogmassor måste uppnå idag. Den vidhäftar till alla möjliga typer av underlag och har en extremt hög rörelsekapacitet, upp till +100/-50% för att kunna absorbera stora rörelser. SikaHyflex® fogmassa uppvisar en exceptionell uthållighet tack vare enastående UV- och vädertålighet.

Sika strävar mot hållbara byggnadskonstruktioner och fokuserar därmed på lösningar som håller länge över tid. SikaHyflex® säkerställer täta klimatskal och bidrar därmed till signifikant reducering av energiförbrukning för uppvärmning och kylning av byggnader.

Sika - lösningar för alla applikationer
SikaHyflex® kan användas för tätning av fogar i en mängd olika applikationer inklusive fogar vid renovering och nybyggnation så som ytterväggar och beklädnad, runt fönster och dörrar, på tak och terrasser, till räcken och balustrader, stödmurar och mellan prefabricerade element.

Sika tillhandahåller genomgående lösningar för att bygga klimatskal; från vattentätningar under marken till luftbarriärer och isolering i tak vilket gör det möjligt att designa och bygga en sammanhängande byggnad som uppfyller de högsta kraven. Sika ger arkitekter möjlighet att designa hållbart utifrån de funktionella behov byggnaden har och det kan göras från källare via fasaden till taket.

www.sika.se

close

DOCU

Produktnyheter från byggbranschen
direkt till din inkorg

Prenumerera på nyhetsbrevet och få veckovisa uppdateringar med nya produkter från ledande tillverkare och leverantörer.


account_circle
email
Nej tack, gå vidare till hemsidan