Siemens huvudkontor - Snabb och effektiv installation med Velux takljusmoduler

Datum: 23 Mar 2020

Siemens nya huvudkontor väster om Köpenhamn har ett glastak på 300m2 med VELUX takljusmoduler. Den fantastiska takljuslösningen bidrar med att Siemens kan uppfylla sin vision. Det nya huvudkontoret visar upp all den nya Siemenstekniken som gör byggnaden till ett levenade Showcase för företaget och dess produkter. Den stora atriumlösningen med 300 m2 ryggås från VELUX takljusmoduler garanterar gott om dagsljus och en trevlig atmosfär i byggnadens centrala område.Imponerande installationstid
Med hjälp av en stor kran lyftes de 228 takljusmodulerna upp på taket och installerades i sex ryggåsrader. Varje rad är 17 meter lång. Hela installationen avslutades på bara sju arbetsdagar. Byggnaden tätades mot vind och väder. Den snabba installationstiden innebar att arbetet på byggnaden insidan kunde starta mycket snabbare än vanligt.

Förstaklassig logistik
Ofta kan det ske förvirring på byggplatsen när en stor sändning av byggnadskomponenter anländer. Detta är inte fallet med VELUX takljusmoduler. Byggnadskomponenterna är utrustade med siffror och bokstäver som tydligt visar i vilken ordning de olika komponenterna ska användas.

Det var John Wulff från John Wulff Tømrerfirmaet A/S som stod för installationen på Siemens. Han använder ordet ”idiotsäkert” om hur saker och ting var paketerade.” Allt var packat i A, B och C – och med 1, 2 och 3-tal. Vi använde monteringsanvisningarna och sedan gick det bra. Vi kunde inte göra misstag”, säger han.Resistenta material
Med prefabricerade moduler i starkt material kan installatörer hålla ett högt tempo oavsett väder. Blött väder är aldrig bra på byggplatser. Det kan förstöra byggnadsmaterial och göra det svårt att arbeta med elektrisk utrustning.

”Regnet störde också installationen av VELUX takljusmoduler i Siemens-projektet, men den här gången förbisågs problemen”, säger John Wulff: “Själva takljusmodulen består av ett kompositmaterial så det gör inte så mycket om det kommer lite vatten. Hade takljusmodulerna bestått av trä istället, hade vi varit mer försiktiga. Samtidigt har antalet skruvhuvuden mimimerats, vilket gjorde hela installationen enklare. Det är bara att köra på”, avslutar han.Inspireras av VELUX takljusmoduler här!

Mer om produkten VELUX Takljusmoduler

VELUX Takljusmoduler

Glastak med takljusmoduler.

Takljusband 5-30°

Takljusband 5-30°

En lösning för platta tak

Läs mer

Väggmonterat takljusband 5-45°

Väggmonterat takljusband 5-45°

En takljuslösning som används för att sammanlänka byggnader med olika höjd dä...

Läs mer

Nordljus 25–90°

Nordljus 25–90°

En takljuslösning för lutande tak, utbyggnadstak eller sågtak.

Läs mer

Ryggås 25–40°

Ryggås 25–40°

En takljuslösning som består av två rader självbärande takljusmoduler som möt...

Läs mer

Ryggås med stödbalk 5°

Ryggås med stödbalk 5°

En takljuslösning som installeras med en vinkel på 5° tillsammans med diskret...

Läs mer

Step-lösning Takljusband/Ryggås

Step-lösning Takljusband/Ryggås

Flera rader med takljusmoduler som sammankopplas till ett stort glastak

Läs mer

Atrium Takljusband/Ryggås

Atrium Takljusband/Ryggås

Flera rader med takljusmoduler som kan kombineras till ett stort glastak.

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår