SCHÖNOX BALTERRA® – Det perfekta systemet för balkonger och terrasser

Datum: 11 Maj 2018

Balkonger och terrasser ska tåla alla väder, från isande kyla till brännande sommarsol. Det är därför vi har skapat SCHÖNOX BALTERRA®-systemet som dränerar bort vattnet som går in under keramiken. Vårt mål är tydligt – låt så lite vatten som möjligt stanna kvar i konstruktionen. Det är nämligen vattnet som ställer till problem.

På vintern fryser det till is under keramiken och gör att plattorna släpper, s.k. frostsprängning. När det regnar på keramik som är monterad utan dränering, tränger vattnet ner fästmassan, som då blir blöt, och påverkas negativt. När solen sedan ligger på förångas delar av vattnet som finns i konstruktionen och tränger upp i fogarna som blir smutsiga, flammiga och kan få kalkutfällningar.

Hur ska man då kunna montera keramik på balkong och terrass? Jo, genom att på ett klokt sätt dränera bort vattnet som går in under keramiken. Och det är precis vad SCHÖNOX BALTERRA®-systemet gör.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...