Säkert i trafiken under vintern

Datum: 9 Dec 2019

Enkelt att ta bort is från fordon!

ZARGES har utvecklat en flexibel underhållsplattform för lastbilar och bussar. Plattformen har en anpassningsbar längd och kan nås via en trappa. Plattformen kan därmed användas för alla typer av underhåll och service för lastbilar och andra nyttofordon. De är alla dessutom säkerhetsklassade enligt EUs krav för maskinsäkerhet.

På vintern bildas det lätt isflak på lastbilar som parkerats utomhus. Sådana isflak glider lätt av redan efter några kilometer. Detta kan orsaka fara för trafiken bakom lastbilen. Isflaken kan väga så mycket som 100 kg och varje år sker det olyckor med isflak. Dessa har ibland haft dödliga konsekvenser.

Lagstiftare har därför gjort det till lastbilschaufförens ansvar att hålla sina fordon fria från is. Om ett isflak faller ner under körning och orsakar en olycka så kan chauffören ställas till ansvar för vårdslöshet i trafik. I fall av dödlig utgång kan chauffören till och med straffas med fängelse.

Det är dock inte alltid lätt för chauffören att ta bort isen på fordonen innan de startar. På grund av att isflaken oftast finns på kapellen på lastbilskroppen, fyra meter ovanom marken, är det svårt att nå dem utan att genomföra farliga, akrobatiska rörelser på fordonet.

Som en enkel och effektiv lösning till detta har ZARGES skapat en avisningsplattform
Lösningen från Zarges hjälper transportföretag, serviceverkstäder, lastbilsstationer och vägunderhållsmyndigheter att minimera risken med snö- och isklumpar. Arbetsplattformen kan också användas för att utföra underhålls- eller avisningsarbetet utomhus då de är frostbeständiga ner till minus 30 grader. En teleskopskrapa kan sedan användas för att ta bort snö och is på plattformens arbetshöjd på 4,80 till 5,00 meter. Skyddsräcken på alla sidor och halkskyddad gallerdurk på plattform och i trappan gör att avisningsplattformen är en säker och ergonomisk arbetsplats.

Zarges underhållsplattformar är CE-klassade enligt EUs maskindirektiv. Vilket innebär att underhållsplattformen följer de grundläggande krav som EU ställer på säkerheten vid användning av dessa produkter.

Professionella hjälpmedel för en snöig och nerisad lastbil
Arbetsplattformen är mycket robust och utmärker sig både vad gäller kvalitet och användarvänlighet. Tack vare sitt innovativa monteringssystem är avisningsplattformen även snabb och enkel att montera och kan nås bekvämt via en trappa med 45 graders lutning. Tack vare den modulära designen kan den sex meter långa basmodulen förlängas vid behov genom att lägga till en sex eller två meter lång förlängningsmodul. Detta gör att rengörings- och underhållsarbeten kan utföras säkert på lastbilens tak. En annan fördel med dessa plattformar är att ZARGES inte längre anpassar varje avisningsplattform till en viss kund, utan producerar istället standardmoduler. Det innebär att produkten kostar mindre och kan levereras snabbare än tidigare.

– Det här är en av våra speciallösningar, berättar Patric Seger, vd på Zarges Sverige. Inför detta arbete genomförde vi en undersökning bland olika användare och gjorde sedan förbättringar för att tillgodose deras behov. Vi arbetade sedan tillsammans med en transportör för att testa arbetsplattformen – det var viktigt för dem att serviceplattformen var CE-märkt, och därmed godkänd enligt Eus maskindirektiv. Något som är en självklarhet för oss på Zarges.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår