Säg hejdå till elaka baciller

Med Habo Clean lanserar vi en serie dörrhandtag med tillbehör som förenar tre värdefulla egenskaper, vilket vi är först på marknaden med att erbjuda. Genom att de är tillverkade av blyfri mässing kan vi minska mängden tungmetaller vilket är bra för både djur och natur.

Handtagen har dessutom en ytbehandling som bryter ned bakterier, vilket bidrar till att minska smittspridning i miljöer som sjukhus, skolor, företag och restauranger. Lägg därtill att de är nickelfria, vilket är goda nyheter för alla personer med kontaktallergi. Genom att välja Habo Clean väljer du handtag med omtanke. Det tycker vi bådar gott inför framtiden.

Säg hejdå till elaka baciller
Kampen mot elaka och i ökande grad även multiresistenta bakterier är ett växande problem som måste bekämpas på många fronter. Till exempel genom forskning som bidrar till nya och effektivare läkmedel, genom god hygien, men också utveckling av vardagsprodukter för en positiv hälsoutveckling.

Att dörrhandtag kan bidra till färre sjukdagar på jobbet, friskare personal och kortade vårdtider är knappast en självklarhet. Ändå är det tydliga argument till varför du ska välja Habo Clean eftersom bakterier sprids i första hand via händer och kontaktytor i miljöer där många människor rör sig varje dag.

Förklaringen är en beläggning innehållande silver som tränger igenom hela ytskiktet. När silverjoner kommer i kontakt med bakterier och andra mikroorganismer påbörjas en biologisk nedbrytning av cellmembranen så att cellerna dör. Det leder i sin tur till en minskad risk för smittspridning.

Gör dig fri med Habo Clean

Nickelfri för hälsan
Nickelallergi är den vanligaste formen av kontaktallergi i Sverige och drabbar främst kvinnor. Förutom besvär som klåda, eksem och utslag kan allergin förorsaka sjukskrivning och i värsta fall ett behov av att byta yrke.

Yrkesgrupper som låssmeder, metallarbetare och snickare är ofta utsatta, men även privatpersoner drabbas. Det är vanligt att örhängen och smycken kan orsaka besvär, men också kontaktytor som vanliga dörrhandtag. Hur är det på din arbetsplats? Välj Habo Clean och lev ett nickelfriare liv.

Blyfri för naturen
Att handtagen dessutom är blyfria är goda nyheter för naturen och det ekologiska kretsloppet. Användningen av bly har följt människan i tusentals år. Idag vet vi att det är en tungmetall som bland annat påverkar nervsystemet hos människor och djur. Med Habo Clean tar vi ett viktigt steg för att minska miljöbelastningen vid produktion och återvinning, ett ansvar som vi gärna delar med våra kunder.

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår