Så får du den lilla hallen att upplevas större

Datum: 8 Feb 2021

Små hallar kan skapa extra krav på en hallinteriör som lyckas behålla både funktionalitet såväl som ett välkomnande intryck till hemmet. Vintern sätter ytterligare behov av omtanke och planering av hallens funktion då mer platskrävande ytterplagg måste rymmas. Men det finns enkla knep som kan göra att hallen upplevs större — här är Essem Designs 4 tips för den mindre hallen.

Än kommer vintern hålla i ett tag till vilket även innebär att de stora vinterytterplaggen kommer förbli i hallen. Hallen är första mötet av ett hem och kanske just därför är av extra vikt för att sätta ett bra första intryck. Det sätter därför krav på en hallinteriör som både är funktionell och inbjudande. Specifikt för små hallar kan man behöva smarta lösningar för att behålla rymligheten och kunna förvara ytterplaggen på ett effektivt och snyggt sätt.
Nedan kan du ta del av Essem Designs 4 främsta tips för att få det lilla hallen att kännas rymligare.

4 enkla knep som får den lilla hallen att kännas större

1. Speglar får utrymmen att upplevas större än vad de egentligen är
Ångerrätten gäller enbart lagervaror, då beställningsvaror sätts i produktion efter din beställning som konsument och tillverkas just för dig. Detta står tydligt vid de produkter det gäller.

2. Förvara enbart säsongens kläder framme. Resten kan packas undan
En vanlig miss i hallen är att man låter för mycket ytterplagg hänga framme. Det gör en avsevärd skillnad att enbart det nödvändiga som används under den specifika säsongen får hänga framme. Resten kan med fördel förvaras i en garderob alternativt i förråd.

3. Kombinera en hatt- och skohylla för att nyttja utrymmet maximalt
En kombination av hatt- och skohylla i hallinteriören är viktigt för svenska hem. Det skandinaviska klimatets stora växlingar genom årstiderna, ställer höga krav på att hallens interiör har hög prestanda och kan förvara många av våra platskrävande ytterplagg.

4. Vertikal förvaring — ett effektivt sätt att använda ytor
För mindre utrymmen är vertikal förvaring ett smart sätt att förvara ens tillhörigheter. Det är ett effektivt sätt att utnyttja rummets höjd istället för att sprida ut interiören i hela rummet. Detta resulterar i att man kan skapa fler tomma utrymmen vilket gör att hallen känns luftigare och större.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår