Roofit.Solar: Soltak för kulturbyggnader

Datum: 26 Jun 2024

Roofit.Solar-tak kombinerar traditionella material för plåttak med den senaste solcellstekniken. Vi har sömlöst integrerat solceller av högsta kvalitet direkt i plåten, vilket ger hög effektivitet samtidigt som den klassiska estetiken som är viktig för kulturbyggnader bevaras.

Godkänt av myndigheter
Vi samarbetar aktivt med kommuner för att introducera våra innovativa lösningar. Noterbart är att städer som München, Berlin och Köln redan har varit pionjärer i att anta Roofit.Solar för sina kulturbyggnader. Deras framgångsrika implementering sätter ett prejudikat, och vi förväntar oss att många fler kommuner snart kommer att följa deras exempel.

Föredragen lösning för kulturbyggnader

Äkta plåttak
Roofit.Solar-tak använder traditionella plåttak, vilket erbjuder alla fördelar med ett traditionellt tak med den extra fördelen av energiproduktion. Vår lösning är lätt att installera, eftersom den installeras exakt som ett dubbelfalsat plåttak med samma verktyg och tekniker.

Lättviktsdesign
Roofit.Solar är en 2-i-1-produkt som kombinerar ett tak och ett fotovoltaiskt (PV) system i ett. Till skillnad från konventionella installationer där solpaneler läggs ovanpå ett befintligt plåttak, integrerar Roofit.Solar båda, vilket eliminerar behovet av ett separat taklager. Denna design innebär att det väger endast 15,5 kg/m2 när det är installerat— betydligt lättare än de kombinerade 25 kg/m2 för ett traditionellt plåttak plus konventionella solpaneler. För en byggnad på 2 000 m2 minskar detta den tillkommande vikten med 19 ton, vilket minskar den strukturella belastningen och bevarar byggnadens integritet.

Estetisk attraktionskraft
Roofit.Solar ser identiskt ut som ett traditionellt plåttak. De integrerade solcellerna smälter sömlöst in i vilken arkitektonisk design som helst, vilket bevarar kulturbyggnadernas historiska utseende.

Hagelsäker
Roofit.Solars moduler är certifierade som HW4 hagelresistenta, efter att ha klarat TÜV Rheinland-tester med 40 mm stora hagelstenar i 100 km/h, vilket garanterar hållbarhet vid svåra hagelstormar.

Motståndskraftig mot extremt väder
Våra soltak står emot snö, is, hagel och starka vindar, vilket säkerställer långsiktig prestanda och tillförlitlighet som är avgörande för kulturbyggnader.Om Roofit.Solar
Roofit.Solar, ett europeiskt CleanTech-företag som grundades 2016, specialiserar sig på BIPV-soltak för NetZero-byggnader. Våra tak kombinerar nordisk design med avancerad solcellsteknik, vilket erbjuder både elegans och hållbarhet. Roofit.Solar har ett mångsidigt team med kontor i Estland, Sverige och Tyskland. Med över 1000 nöjda kunder i mer än 23 länder, inklusive Sverige, Estland, Tyskland och Kanada, är vi en ledare på den europeiska soltakmarknaden.Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår