Prefabricerad energihushållning - nästa steg i shunt-världen!

Datum: 22 Mar 2018

Allt fler konsulter och entreprenörer ser fördelarna med att prefabricera kretsar som lyfter energihushållningen i anläggningar för vattenburen värme och kyla. På detta sätt kvalitetssäkrar man den önskade funktionen och tjänar in arbetstid på byggarbetsplatsen.

PREMA har tagit fram Premablock® Centralshuntgrupp, PBCS, ett shuntkoncept avsett för just prefabricerad energihushållning. Centralshuntgruppen skräddarsys och anpassas till den aktuella anläggningen där den knyter samman och fördelar flödet i anläggningens olika kretsar. Några exempel på applikationer följer nedan.
  • I energi-centraler för värme kan flera värmepumpar bindas samman med ackumulatortankar, solpaneler, spetsvärme, återladdning, osv. för att sedan shuntas ut till olika förbrukare som radiator och ventilationskretsar.
  • I kyl-centraler kan flera kylmaskiner bindas samman med frikyla, ackumulatortankar, osv. för att sedan shuntas ut till olika kretsar för torr och våt kyla.
  • Centralshuntgruppen kan även binda samman värme- och kylsystem så att kylmaskinernas överskottsvärme tillförs värmesystemet.
Om PREMA
1970 lanserade Alf Elm den första prefabricerade shuntgruppen. Han ville göra det enklare, bättre och billigare att göra rörinstallationer i fastigheter. Att entreprenörer och konsulter genom att använda flexibla prefab-lösningar skulle kunna göra fler och mer lönsamma affärer. Det löftet kommer PREMA fortsätta hålla.

Till oss ska du komma med höga förväntningar. Vi söker nämligen hög kvalité och precision i allt vi gör, inte minst i våra leveranser till dig som kund. Och vi håller vad vi lovar! Vi har också som ambition att vara din mest engagerade och kunniga samarbetspartner när det gäller shuntgrupper. Oavsett om du behöver kvalificerad rådgivning eller annan support så är vi enkla att nå och svarar snabbt. Vi har en kundservice utöver det vanliga. Varmt välkommen!

Mer om produkten Centralshuntgrupper

Centralshuntgrupper

Premablock centralshuntgrupper. Prefabricerade enheter som fungerar som nav och knyter samman fastighetens alla system.

Centralshuntgrupper

Centralshuntgrupper

Produktöversikt

Läs mer

Drift- och Skötselanvisningar
Byggvarudeklarationer
Produktblad / Tekniska specifikationer
Inskrivningstexter

Inskrivningstexter

Shuntgrupper utan växlare

Läs mer

CAD - modeller
CAD - modeller
CAD - modeller

CAD - modeller

MagiCAD databas

Läs mer

MagiCAD plugin

MagiCAD plugin

Autocad och Revit

Läs mer

MagiCAD plugin för autocad

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår