Portsystem 2000 integreras i ASSA ABLOY Entrance Systems

Datum: 19 Sep 2018

Det Jönköping-baserade bolaget Portsystem 2000 AB har ingått i ASSA ABLOY-koncernen sedan 2009 men opererat under eget varumärke. Från och med 2 januari 2019 integreras verksamheten i den svenska delen av Entrance Systems-divisionen.

– Vi kommer att bli en stark kraft tillsammans vilket gynnar både kunderna och ASSA ABLOY, säger Olof Aurell, landschef för ASSA ABLOY Entrance Systems Sverige.


Portsystem består av ett sextiotal anställda och är en specialist på kundanpassade lösningar när det gäller bland annat takskjutportar, vikportar, snabbrullportar, dockning och service. Efter ASSA ABLOY:s uppköp av bolaget 2009 har man fortsatt sin verksamhet i egen regi, men från och med 2 januari 2019 kommer verksamheten alltså att integreras fullt ut i varumärket ASSA ABLOY.

– Våra respektive erbjudanden till marknaden är ganska snarlika, men nu är det dags att vi slutar konkurrera med varandra och istället utnyttjar möjligheterna till skalfördelar och effektivare flöden, säger Olof Aurell.

Målet med integrationen är att förena vision, strategi och målbild i en gemensam organisation där man kan maximera det som verkligen räknas – kundnyttan.

– Tillsammans kommer våra drygt 150 tekniker och 20 säljare runt om i landet att kunna höja servicegraden till våra kunder flera nivåer, vilket naturligtvis känns riktigt inspirerande, säger Olof Aurell.

Portsystems kontor i Jönköping kommer att bli ett av sex driftställen i ASSA ABLOY Entrance Systems Sveriges struktur, tillsammans med kontoren i Landskrona, Göteborg, Örebro, Stockholm och Umeå. Pierre Lindekrantz, vd för Portsystem 2000 AB, fortsätter i sin roll året ut och han kommer sedan arbeta tillsammans med ASSA ABLOY:s Olof Aurell under första halvan av 2019 för att säkerställa lanseringen av den nya organisationen.

– Det här är helt rätt affärsbeslut och det är det bästa för både kunderna och ASSA ABLOY, kommenterar Portsystems Pierre Lindekrantz.

För mer information, kontakta:
Olof Aurell, landschef, ASSA ABLOY Entrance Systems Sverige
Telefon: 010-47 48 958
E-post: olof.aurell@assaabloy.com

Pierre Lindekrantz, vd, Portsystem
Telefon: 010-47 48 188
E-post: pierre.lindekrantz@portsystem.se

Henrik Paulsson, marknadschef, ASSA ABLOY Entrance Systems Sverige
Telefon: 010-47 47 468
E-post: henrik.paulsson@assaabloy.com

Referensprojekt från Portsystem 2000 AB

Långeberga

Långeberga

Nybyggnad | Helsingborg | 600 mkr

Nybyggnad av godsterminal som består av en byggnad i Helsingborg på ett vånin...

Årsta Crossdoc

Årsta Crossdoc

Nybyggnad | Stockholm | ca 400 mkr

Nybyggnad av lager magasin förråd i Stockholm. Själva byggnationen startade a...

Morast Handelsområde

Morast Handelsområde

Nybyggnad | Eda | 300 mkr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Eda. Själva byggnationen st...

Forsmark 3

Forsmark 3

Ombyggnad | Stockholm | 1-3 Mkr

Ombyggnad av godsterminal i Stockholm. Själva byggnationen startade oktober 2...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår