Planeringsverktyg

Datum: 26 Mar 2020

Varje projekt börjar med en designfas. Lumon erbjuder olika hjälpmedel och verktyg för att försäkra bästa möjliga slutresultat.

Vår expertis vid konstruktion och balkongfasader finns tillgänglig för dig som stöd redan från projektets start.

På Lumon sköter vi hela leveranskedjan själva; från produktutveckling, design, försäljning, tillverkning, installation och underhållstjänster. Med andra ord tar vi ansvar för hela processen och för våra produkter under hela deras livscykel. Lumons leveranspaket inkluderar alltid produktionsplanering och strukturellt designarbete för glasrutor och glasräcken. Varje inglasning behandlas som ett eget projekt med fokus på objektspecifika specialfunktioner, till exempel olika monteringsmetoder såväl som lösningar för vatten– och rökkontroll. Detta gör det möjligt att förbereda objektspecifika strukturberäkningar i enlighet med myndigheternas krav. Den extra vindbelastningen som balkongrutan orsakar på balkongräckets struktur beaktas vid dimensioneringen av produkterna.

För att underlätta designprocessen erbjuder Lumon planeringsverktyg och expertis. GDL-objekt, hållfasthetsberäkningar och konstruktionsritningar kan tas med i fastighetens projektunderlag. Detta påskyndar designprocessen och gör det enklare att presentera olika lösningsalternativ för kunden. Det gör det även snabbare att implementera de eventuella förändringar som kunden önskar göra.Webbaserad planeringsguide för Lumon fasader

Lumons fasadplaneringsguide ger dig en omfattande och tydlig översikt över våra inglasningsprodukter och strukturella detaljer:
 • Innehåller nedladdningsbart material som t.ex. dwg-cuts
 • Lätt att skriva ut valda sidor
 • Lätt att söka efter Lumons produkter direkt från startsidan
 • Fungerar både för pc och mobil
 • Förstora bilderna enkelt genom att klicka på dem
Lumons fasadplaneringsguide
Hämta Lumons produktbibliotek för design kostnadsfritt från ProdLib
Lumon erbjuder arkitekter och ingenjörer en digital verktygslåda för balkong- och terrassprodukter. I designbiblioteket får du alltid de senaste versionerna av de produkter du kan tänkas behöva för att utforma nya projekt.

När du har laddat ner Lumons designbibliotek får du automatiskt ett meddelande varje gång vi har uppdaterat vårt produktmaterial. På så sätt har du alltid tillgång till den senaste versionen av Lumons designverktyg.

Ladda ner här

Lumons ProdLib-bibliotek innehåller allt du behöver för att designa objekt med balkong- eller terrassinglasningar. Genom att ladda ner ProdLib får du tillgång till följande material:

 • Vertikal och horisontell skärning av balkong- och terrassprodukter
 • Designinstruktioner, tekniska mappar och produktbibliotek
 • AutoCAD och Revit Design Objects
 • ArchiCAD-objekt
 • Test- och forskningsresultat
 • Brandsäkerhet och decibelinformation
 • Auktoritetsgodkännanden och resultatdeklarationer
 • Alltid uppdaterat material
Nedladdningen och användningen av ProdLib är helt gratis.

Så här använder du Lumons designbibliotekLäs mer
Riskhantering i samband med Corona-viruset
Lumon följer kontinuerligt råd och information från folkhälsomyndigheten och regeringen och genomför åtgärder för att minska risken för spridningen av Coronaviruset. Dessa åtgärder syftar till att ge våra kunder, samarbetspartners och våra egna anställda ett så säkert sätt som möjligt att driva verksamheten på under dessa utmanande förhållanden. Våra medarbetare arbetar till så stor del som möjligt på distans och personal som utför montering av inglasning hos kunder stannar endast till i våra lokaler för upphämtning av nödvändigt material.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår