Pilkington AviSafe™ hjälper fåglar att undvika kollisioner med glasytor

Datum: 24 Mar 2023

Fönster och glasade fasader kan vara förrädiska för fåglar som inte uppfattar att det finns ett hinder. Reflektioner av vegetation eller himmel i glaset vilseleder fåglarna och kan leda till kollisioner. Varje år orsakar detta att mängder av fåglar mister livet.

Beläggningen på Pilkington AviSafe™ gör glaset mer synligt för fåglar tack vare en mönstrad UV-reflekterande beläggning, vilken ger bra genomsikt och hög ljustransmission ur mänsklig synvinkel.

Fåglar kan se ljus i det ultravioletta området, till skillnad från människor. Beläggningen på Pilkington AviSafe™ sitter på utsidan (position 1) och är mycket hållbar. Den är knappt synlig för det mänskliga ögat inifrån (till skillnad från andra lösningar med till exempel tryckta prickar) men är mycket effektiv ur fåglarnas perspektiv.

Pilkington AviSafe™ kan kombineras med andra produkter från NSG Group i en isolerruta för ytterligare funktioner som värmeisolering, solskydd, säkerhets- och skyddsglas samt bullerskydd.

I försök utförda av oberoende zoologer och fågelorganisationer i både Europa och i USA har det framkommit att glas med UV-mönstrad beläggning avskräcker fåglar från att flyga in i fönster och fasader lika effektivt som glas med ett fullt synligt mönster av prickar.

Läs mer på vår hemsida om Pilkington AviSafe™.
Klicka här!.

Läs om vårt senaste Pilkington AviSafe™ projekt i Polen. Klicka här!

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår