Patenterad lösning avfuktar inomhusluften

Datum: 10 Jun 2024

PATENTERAD LÖSNING FÖR EFFEKTIV INOMHUS FUKT- OCH TEMPERATURKONTROLL

Idag utformas byggnadsteknik för fastigheter som kommer att vara i bruk om 30 år. Samtidigt har förändringen i levnadskraven format uppfattningen om en behaglig inomhusluft.

Förutom strängare EU-regler påverkas VVS-planerna i allt högre grad av klimatförändringarna. Enligt prognoserna blir somrarna varmare och blötare även i Norden. Enervent Zehnder har redan en lämplig lösning redo för detta.

Fuktöverföringsfunktionen hos den roterande värmeväxlaren i aggregaten kan användas för att torka inomhusluften. Ventilationsaggregat utrustade med den patenterade TwinCoil-lösningen har ventilation, värme, kyla och avfuktning i ett och samma paket. Och i tillägg styrs helheten av Enervent Zehnders eget styrsystem.

Innovationen utvecklades i Borgå vid Enervent Zehnders fabrik redan för ett decennium sedan för den sydostasiatiska exportmarknaden. I ett varmt och fuktigt klimat förväntas ventilationsaggregat bland annat ha förmågan att effektivt avlägsna fukt från inomhusluften.

VARFÖR OCH NÄR TWINCOIL-LÖSNINGEN

Ett aggregat utrustat med TwinCoil är ett utmärkt alternativ för t.ex. butiker där kalla ytor inte får imma. Dessutom lämpar sig lösningen till exempel för kommersiella lokaler och kontorslokaler där det ställs särskilda krav på inomhusluftens temperatur och luftfuktighet.

Tillgänglig för tre aggregatmodeller
  • Pallas, Pegasos och Pelican
  • För luftmängdsområdet 100–800 l/s

Intelligent kontrollsystem
  • Styrning med Enervent eAir -styrautomation

Fjärrstyrning och övervakning kopplat till fastighetsautomation
  • Modbus RTU och Modbus TCP/IP-bussgränssnitt som standard
  • Bussadaptrar för KNX och Bacnet buss finns som tillbehör

Blev du intresserad? Kontakta oss och fråga mer om TwinCoil eller Enervent Zehnders andra aggregat:

Jens Krantz
+46 70 280 05 05
jens.krantz@enervent.se

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår