Oroväckande ökning av antal explosioner!

Datum: 31 Mar 2021

Under de senaste åren har antalet explosionsattacker ökat i Norden och vi hotas mer än någonsin av avsiktliga fysiska angrepp, skott eller explosioner i den offentliga sektorn. Om du proaktivt väljer en lösning med säkerhetsglas, är det möjligt att säkra liv, byggnader och egendom. Vetrotech hjälper gärna till med rådgivning för en korrekt glaslösning och guidar dig på vägen.

Vårt Protect-team
Vetrotechs Protect-team består av 4 specialister med specialkompetens inom området säkerhetsglas. Våra specialister har styr på kraven til klassifikationerna – men har du? Om inte, rådfråga oss gärna för att få kännedom om klassifikationerna:

Explosion
  • ER – EXR – EPR
  • Splinter (S) / Non-splinter (NS)
Skott
  • BR – FB
  • Splinter (S) / Non-splinter (NS)
Inbrott
  • PXA PXB - RC
Protect Manager Morten Dalby säger ”Vi levererar avancerade säkerhetsglas, som kan motstå hot mot explosioner, skott och inbrott, samt uppfyller samtliga krav. Samtidigt är glaslösningarna estetiskt tilltalande och därmed lämpliga för arkitektonisk integration”.

Oavsett projektets utmaningar, lyssnar vårt tekniska team och säljteam alltid på dig för att erbjuda en lösning som passar bäst till ditt projekt. Säkerhetsglas kan kombineras i många olika varianter, så oavsett dina krav är vi dedikerade till att leverera multifunktionella glaslösningar, som kan säkra fina, hållbara och komfortabla byggnader.

Visste du, att tryckvågen från en explosion kan förvandla standardglas till dödliga projektiler?
I videon kan du se hur ett explosionstest blev utfört i förhållande till den specifika explosionsklassifikationen, EXR5, som tillsammans med det använda fasadglaset, BR6, blev testat som en kombination av skott och explosion. Med en flexibel uppbyggnad stannar explosionssäkert glas kvar i sin testram genom att absorbera kraften av tryckvågen, och därmed förhindras glassplitter på den skyddande sidan.

Vetrotech´s Protect-team är din samarbetspartner
Känner du dig bekväm med att ge råd om vilka alternativ som finns inom området såkerhetsglas? Och känner du till de vanliga klassifikationerna för explosion, skott och inbrott? Om inte, så står Vetrotech´s Protect-team redo att hjälpa dig.Vi hjälper er gärna med att finna korrekt glaslösning. kontakta oss här!
Läs allt om våra säkerhetsglas på vår hemsida!

Mer om produkten Säkerhetsglas

Säkerhetsglas

När det gäller att skydda människors liv får valet av säkerhetsåtgärder inte äventyras. I vår moderna tidsålder hotas vi mer än någonsin av avsiktliga fysiska attacker, skott eller explosioner i allmänna utrymmen. Våra glaslösningar tål sådana hot och kan uppfylla kraven för alla ändamål - samtidigt som de också är estetiskt tilltalande systemlösningar som är lämpliga för arkitektonisk integration.

VETROGARD ATTACK

VETROGARD ATTACK

Skyddar mot fysiska attacker och intrång

Läs mer

POLYGARD ATTACK

POLYGARD ATTACK

Skyddar mot fysiska attacker och intrång

Läs mer

VETROGARD BULLET

VETROGARD BULLET

Skyddar människor från skjutvapen

Läs mer

POLYGARD BULLET

POLYGARD BULLET

Skyddar människor från skjutvapen

Läs mer

VETROGARD BLAST

VETROGARD BLAST

Skyddar människor från explosioner

Läs mer

KUNSKAPSCENTRUM

KUNSKAPSCENTRUM

Broschyrer, datablad etc.

Läs mer

Ladda ner datablad
Ladda ner CAD
Ladda ner BIM

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår