Ode bibliotek Helsingfors

Det ikoniska Odebiblioteket som ligger på Helsingfors paradplats, mittemot den finska riksdagsbyggnaden, är en populär mötesplats. Det arkitektoniskt imponerande mästerverket röstades fram som världens bästa nya offentliga bibliotek 2019. Innovativitet och hållbarhet återspeglas i Oodis design och materialval.
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Dyson

Utmaningen
I biblioteket Oodi har varje arkitektonisk och dekorativ detalj genomtänkts. Därför ställdes det också höga krav på de sanitära anläggningarna. Det stora antalet besökare på biblioteket innebär stora utmaningar för toalettutrymmenas funktionalitet och renlighet. Under öppningsåret 2019 var det över 3 miljoner besökare. Det normala antalet besökare per dag är mellan 9 000 och 10 000.

Lösningen
Oodi ville ha högkvalitativ utrustning för handtvätt och torkning som passar in i de eleganta utrymmena och som också är praktisk, hygienisk och miljövänlig. Den beröringsfria kombinationen av Dyson Airblade Wash+Dry med Stern tvåldispenser uppfyllde de specifika kraven. Valet påverkades på ett avgörande sätt av det arkitektkontor som ritade Oodi. Kranen, handtorkaren och tvåldispensern är kontaktlösa. Dessutom uppfyller Dysons handtorkar strikta hygienkrav och blåser endast ut mycket ren, filtrerad luft tack vare certifierade HEPA-filter.


Produktkopplingar

Dyson Airblade Wash+dry

Det snabbaste sättet att torka händerna på ett hygieniskt sätt med HEPA-filtrerad luft.


Relaterade projekt

Hus D Campus Valla

Hus D Campus Valla

Nybyggnad | Linköping | Ej officiell

Nybyggnad av bibliotek som består av en byggnad i Linköping på 8 våningar. Sj...


Bibliotek BACKEN 6

Bibliotek BACKEN 6

Nybyggnad | Hultsfred | 33 Mkr

Nybyggnad av bibliotek som består av en byggnad i Hultsfred på ett våningspla...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår