Nytt dagsljusinsläpp inför Stockholm Open

Datum: 14 Okt 2014

Kungliga Tennishallen

Initiativet till att bygga en inomhushall för tennis kom från Kung Gustav V, som var en entusiastisk tennisspelare. Med hjälp av några av tidens främsta industrialister med bl a Marcus Wallenberg i spetsen, blev arenan klar för invigning hösten 1943.

Ritningarna till arenan tillskrivs Arkitekt Sture Frölén som bl a ritade några av Stockholms mest kända funkishus.

Kungliga Tennishallens tak uppfördes av järnprofiler med dragband i den underliggande betongkonstruktionen. Taken har en fri spännvidd på 48,5 meter. Längs hela takets längd finns stora ljusinsläpp, idag helt nyrenoverade med Scanlight System 600 med speciell antibländ-behandling, för att inte riskera att tennisspelarna bländas av ljuset.

Produktinformation
Polykarbonat kan användas till många olika funktioner i en byggnad. Förutom de klassiska användningsområdena såsom skärmtak och i lanterniner, finns produkter som i olika systemlösningar fungerar både som energibesparande ytterväggskonstruktioner och som profilerande fasadbeklädnader.

Sammanfogningen av panelerna sker alltid profillöst på minst en sida och kräver varken lim, tätningslister eller silikon i skarvarna. Panelerna kan fås i obegränsad längd, i mängder av kulörer & nyanser samt spännande ytskikt som gör det möjligt att uppnå de funktioner och effekter som eftersträvas.

Referensprojekt från Scanlight System AB

Elefanthuset

Elefanthuset

Borås

Elmeskolan

Elmeskolan

Älmhult

Universeum

Universeum

Göteborg

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...