Nya stegljudsdämpande lösningar från Alfix

Datum: 26 Jun 2024

Stegljudsmattor med kork och återvunnet gummigranulat
Alfix är känd för sin populära stegljudsmatta Alfix Acoustic PS3 – Recycled och utvidgar nu sitt sortiment med nya lösningar för att dämpa stegljud. De nya produkterna är tillverkade av CO2-negativt korkgranulat samt granulat av återvunna material från PU- och EVA-skum samt gummi. Detta skapar en ansvarig och effektiv lösning för dämpning av stegljud.

Stegljudsmatta för montering direkt under ytskiktet
Sedan Alfix för några år sedan lanserade sin första produkt inom akustik och stegljudsdämpning, Alfix Acoustic PS3, har företaget fått positiv respons från sina kunder. Alfix blev nominerad till Byggnads Miljöpris 2020 för denna nya och innovativa stegljudsmembran.

Alfix Acoustic PS3 är en 3 mm tjock stegljudsmatta för direkt montering under ytskiktet, lämpar sig väl för de flesta typer av golvmaterial och erbjuder utmärkt dämpning under keramiska plattor och natursten. Nu kommer även en ny 5 mm version – Alfix Acoustic PS5 – som är utrustad med en decoupling-flis på baksidan för ännu bättre stegljudsdämpande egenskaper.

Effektiv ljuddämpning under spackelskikt
De övriga nya produkterna – Alfix Acoustic U36 och U85 – är avsedda att monteras djupare ned i undergolvet, under avjämningsskiktet, vilket ger ännu effektivare dämpning mellan våningsplanen. Dessa nya produkter måste projekteras tidigt i processen eftersom de läggs ut innan avjämningsskiktet.

Unika egenskaper hos naturlig kork
Kork, som utgör grunden för Alfix' stegljudslösningar, är ett unikt material, inte minst för att det är biogent.

"Vi samarbetar med världens största tillverkare av korkprodukter. Kork är ett fantastiskt naturmaterial med många fördelaktiga egenskaper. Korken skördas ungefär vart nionde år utan att träden fälls eller skadas, vilket gör den till en av naturens mest extraordinära uppfinningar. Eftersom det är ett naturligt växtmaterial är kork biologiskt nedbrytbart och dess unika förmåga att absorbera och behålla CO2 gör det till en mycket speciell råvara," förklarar innovationsledare Kim Mathiasen, Alfix.

Stegljudsdämpande lösningar från dansk Alfix

För montering under ytskiktet:
Alfix Acoustic PS3
Alifx Acoustic PS5

För ingjutning i undergolv:
Alfix Acoustic U36
Alfix Acoustic U85

För mer information om produkterna, kontakta Alfix

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår