Ny infästning för vår takstege

Datum: 7 Nov 2022

Vår senaste produktnyhet är en ny infästning för falsade tak och klicktak. Vi har lyssnat på våra kunder och utvecklat en lösning som är lättare, enklare att hantera och innebär besparingar både ekonomiskt och i monteringstid. Infästningen används för takstege och gångbrygga i takfall.

Vi vill uppmärksamma er på att en stor förändring är att i de flesta fall kommer antalet takinfästningar vara färre än antalet distanskonsoler. Se montageanvisning M‐303 för att undvika felmontage.
Klicka här för M-303 montageanvisning

Vi har även tagit fram en ny låssats till takstegen där självborrande skruv ersatts med M10 bult och flänsmutter, vilket även bidrar till lägre pris och snabbare montage.

För beställningar kontakta din återförsäljare.

Vänliga hälsningar ditt CWL‐team

För dig och ditt takliv!
FALS‐/KLICKTAKSFÄSTE art nr. 100277(klarlack)
Fals‐/klicktaksfästet har utrustats med längre vagnsbultar, och 2 st täckbrickor för att lättare nå önskat åtdragsmoment. Det nya fals- och klicktaksfästet är helt bakåtkompatibelt och kommer att ersätta tidigare falsfäste snöglidhinder kratta. Gamla falsfästet är fortsatt godkänt för alla applikationer förutom till den nya distanskonsolen.
DISTANSKONSOL TS/GB I TAKFALL art nr. 100417(klarlack)
Den nya distanskonsolen har slitsar som medger montage på fals‐ och klicktak ner till 475 mm c/c avstånd mellan falserna. Konsolen är i första hand framtagen för fals‐ och klicktak, men kommer successivt att ersätta övriga distanskonsoler för takstege. Som redan påtalat kommer det att innebära förenklad logistik genom färre lagerplatser.

LÅSSATS TAKSTEGE art nr. 100504(klarlack)
Nya låssatsen ersätter självborrande skruv med M10x20 bult och flänsmutter. Det innebär också lägre pris, snabbare monteringstid och enklare hantering.

EPDM distanskonsol 3st art nr. 100579
EPDM fästes på distanskonsolens undersida.

Titta gärna på nedanstående filmer för mer information om vår nya infästning.

 

CW Lundberg utvecklar och säljer taksäkerhetsprodukter sedan 1993. Företaget har utvecklat ett komplett produktsortiment och är fullsortimentsleverantör av taksäkerhetsanordningar. Alla produkter utvecklas, tillverkas och levereras från fabriken i Mora.

Mer om produkten Takstege

Takstege

Takstegens funktion är att vara tillträdesled till serviceställen på tak tex skorsten samt utgöra förankringspunkt för personlig fallskyddsutrustning. Takstegen passar alla taklutningar, har inbyggt halkskydd, är smidig att montera och lättast på marknaden.

Vid taklutningar under 15 grader kan takstegen ersättas med en gångbrygga.

Takstegen är CE märkt och uppfyller SS-EN 12951 klass 2.

Takstege

Takstege

Produktöversikt

Läs mer

Monteringsanvisning Infästningar takstege på plåttak
Monteringsanvisning Takstege/gångbrygga i takfall
Takstege - Byggvarudeklaration
Takstege - Prestandadeklaration CWL0067-11 SE
Takstege - Prestandadeklaration CWL0172-2 SE
Bim

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår