noraplan sentica

Datum: 22 Maj 2012

Upptäck hur ofantligt många designmöjligheter som öppnar sig med det nya gummigolvet noraplan sentica. I 38 strålande färger och otaliga kombinationer.

Färger skapar stämningar och påverkar vårt välbefinnande. En vetskap som arkitekter använder sig av för att gestalta sådana offentliga byggnader som sjukhus, universitet och administrationsbyggnader så att det uppstår en positiv atmosfär. nora systems har kunnat urskilja den här trenden och tar nu upp den i ett innovativt gummigolv.

De 38 färgerna på noraplan sentica motsvarar Natural Color System (NCS), vilket underlättar för planerarna vid färgsättning av ett helhetskoncept för en byggnad. Det harmoniska färgspektrumet på noraplan sentica är resultatet av ett nära samarbete mellan färgexperter, internationella arkitekter och produktutvecklarna hos nora systems. Målsättningen var att med den nya golvbeläggningen göra rättvisa åt framtida färg- och designtrender likaväl som att tillfredsställa de ökade kraven på hållbart byggande och boendehälsa.

Sylvia Leydecker, inredningsarkitekt BDIA (tyska inredningsarkitektförbundet) från Köln som med sitt kontor 100% interior har erfarenhet från hälso- och sjukvården, medverkade som rådgivare och för ett hållbart resultat när den slutgiltiga färgkollektionen för noraplan sentica togs fram.

Utgångspunkten var intervjuer som gjorts med arkitekter från hela världen – från Kina till USA. ”Kollegorna fick ange vilka färgtrender de ser för golvbeläggningar och vilka färger de behöver för att förverkliga sina planeringsidéer”, förklarar Leydecker. Att sammanföra de internationellt delvis mycket olika smakerna i ett enda färgspektrum var en utmaning som teamet bemästrade med bravur.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår