norament 926 satura

Datum: 23 Apr 2013

Det nya gummigolvet norament 926 satura tillgodoser önskemålen både från arkitekterna och dem som vistas i byggnaden

Weinheim i april 2013 – Inget påverkar atmosfären i ett rum så mycket som färgerna: de väcker känslor, skapar eller förstärker stämningar och har en stimulerande eller lugnande effekt. Med sin stora färgmättnad underlättar det nya gummigolvet norament 926 satura från nora systems för planerare att realisera individuella rumskoncept. Intrycket av ren, klar färg och de två färgvärldarna – de neutrala arkitekturfärgerna och de kromatiska accentfärgerna – öppnar många olika möjligheter att gestalta alla önskade effekter i rummet.

Arkitekter från hela världen har medverkat i att ta fram norament 926 satura. "Vår målsättning har varit att skapa en produkt som erbjuder skräddarsydda lösningar som möter våra kunders krav och som öppnar ett helt spektrum av nya möjligheter att gestalta", förklarar vd:n hos nora systems, Andreas Mueller. "Därför frågade vi dem redan på förberedelsestadiet vilka golvfärger de favoriserar för att kunna realisera sina projekt."

Hanka Griebenow vid arkitektkontoret Architekturbüro Hans Hartmann und Dieter Juranek (HJP) i Ludwigsburg i Tyskland uppskattar det breda färgspektrumet hos norament 926 satura – namnet härstammar från det engelska uttrycket "colour saturation" (färgmättnad): "Jag tycker mycket om den neutrala färgskalan. Tillsammans med de kulörta färgerna erbjuds ett stort urval." Den schweiziska arkitekten Andreas Hertig hos BFB Architekten AG i Zürich är mycket förtjust i de neutrala färgerna: "De är optimala att använda i sjukhusbyggnader, jag vill ha mer av dem!" Den välrenommerade brittiske industridesignern Daniel Weil från agenturen Pentagram i London lovordar inte bara färgerna utan också ljusreflektionerna i gummigolvet: "Med sin färgmättnad och sin diskreta hamrade yta skapar det nya golvet unika ljusreflektioner." "norament 926 satura sätter färg på varje rum och skapar framför allt med de ljusare färgtonerna en öppen, livlig atmosfär, medan de mörka tonerna däremot har en särskilt ädel effekt."

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår