Nora nTx - Den snabba och säkra lösningen

Datum: 12 Jun 2015

Nytt självhäftande gummigolv ger mindre ståtid och håller kostnaderna nere.

Weinheim, maj 2015 – Snabbt, effektivt, ekonomiskt: med nora nTx lanserar nora systems en ny, innovativ läggningsteknologi som har framtiden för sig. Det nya systemet halverar läggningstiden och ger betydande kostnadsbesparingar. nora nTx kan användas på alla vanliga underlag – även på gamla beläggningar. Golvet är klart för användning och rengöring så fort installationen är färdig. Ståtider och uppehåll i samband med sanering under pågående drift blir betydligt kortare.

Snabbt och okomplicerat: alla komponenter från en och samma källa

Planeringsarbetet, och därmed även anpassningen av läggningstiderna till andra bygg- och saneringsåtgärder, blir betydligt enklare och flexibiliteten högre. Så här fungerar det: på undersidan av noraplanbeläggningarna finns ett gummibaserat lim. Detta skyddas av en skyddsfilm, som man helt enkelt drar av före läggningen.

Erbjudandet kompletteras med läggningsmaterial särskilt framtaget för nora nTX, t.ex. spackel och primer för förberedelse av underlaget. Samtliga komponenter är perfekt avsedda för varandra. "En systemlösning från en och samma källa innebär på alla sätt en stor fördel för våra kunder", säger Andreas Mueller, VD för nora systems.

Jämfört med vanlig våtläggning slipper man med nora nTX-teknologin flera arbetsmoment, exempelvis appliceringen av lim. Tork- och ventilationstider utgår och risken för fel minskar. Möjligheten att använda nora nTx även vid ökad restfuktighet innebär att väntetiderna förkortas ytterligare.

Idealiskt för sanering under pågående drift

"Installation på befintliga golvbeläggningar kan nu ske helt problemfritt så länge dessa sitter fast ordentligt", fastslår Uwe Bauer, chef för den användningstekniska avdelningen på nora systems. "Det innebär att nora nTx även passar perfekt vid saneringsarbete".

Allt som krävs är att de gamla beläggningarna slipas lätt och vid behov förbereds med primer. Inget damm eller smuts tillkommer vid läggningen – vilket är en stor fördel vid renovering under pågående drift, som ofta blir aktuellt i lokaler som tillhör sjukhus eller vårdhem. Golv och korridorer är klara direkt efter läggningen och kan omedelbart användas, rengöras och möbleras. Patienter och personal påverkas samtidigt minimalt.

En annan stor fördel är planeringssäkerheten för de ansvariga: med nora nTx är det enkelt att hålla sig inom tidsramarna vid nybyggnation eller sanering.

nora nTx finns tillgängligt för produkterna noraplan sentica, signa, stone, unita och eco. I USA har den innovativa systemlösningen redan vunnit en utmärkelse: det välrenommerade magasinet Architectural Record utsåg beläggningen, som tävlade mot över 500 andra kandidater, till den bästa produkten i kategorin "Finishes and Surfacing"

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår