Motala B6

Datum: 27 Jun 2024

Motala B6 är en hiss enligt hissdirektivet (EN81-20) och är troligtvis den mest utrymmeseffektiva hissen i världen.

Med Motala B6 får du mest utrymme i korgen i förhållande till utrymmet det självbärande schaktet kräver. Den installeras oftast i befintliga byggnader, exempelvis i befintliga trappuppgångar, men erbjuder även ett utrymmeseffektivt alternativ vid nybyggnation. Vi kan erbjuda lösningar upp till 30m lyfthöjd, 16 våningar, en stor valmöjlighet på storlekar och färdas med en hastighet av 0,6m/s.

Motala B6 är kuggremsdriven för högsta komfort, säkerhet och lägsta ljudnivå. Du kan välja att sätta glas, eller blanda solida paneler med glas helt enligt eget tycke. Glasat schakt ger behagligt ljusgenomsläpp i exempelvis ett trapphus och att färden får en känsla av mer rymd. Motala B6 har jalusidörr. Dörren tar mindre plats på djupet än vanliga dubbeldörrar och ökar utrymmet inuti hissen med hela 40 cm. När dörren öppnas går den runt korgen och sparar därmed även det utrymme på sidorna som annars skulle använts för dörrmekanismen.

Enkel service
Remdrift är mycket pålitlig, remmen är förstärkt med 12st ingjutna stålvajer, vilket gör den extremt slitstark och en har en tyst drift. Serviceintervallen på remmen för vår Motala B6 är 10 år eller 1 000 000 starter.

Snabb och enkel installation
Motala B6 tar ca åtta dagar att installera, då hissen byggs inifrån schaktet med specialplattformar levererade av Motala Hissar– så behövs ingen ställning runt om schaktet när det byggs.

Garanti
Vi ger 5 år garanti på drivsystemet och resten av hissen omfattas av den vanliga garantin på 2 år (garanti utanför Sverige är 1 år).

Mer om produkten Motala B6

Motala B6

Motala B6 är en hiss enligt hissdirektivet (EN81-20) och är troligtvis den mest utrymmeseffektiva hissen i världen.

Motala B6

Motala B6

Plattformshiss

Läs mer

Motala B6

Motala B6

Produktblad

Läs mer

Motala B6 tillval

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår