Moland EX

Datum: 24 Mar 2017

Moland EX är 16 mm tjocka UV-beständiga fibercementbaserade fasadskivor och levereras som monteringsklar fasadskiva. Till skillnad från mer traditionella och tunnare fasadskivor, som oftast monteras med hjälp av förborrning, synliga fasadskruvar och mellanrum mellan skivskarvarna Levereras Moland EX med fabrikstillverkade falsade långsidor som enkelt förs ihop med hjälp av EX Clips.

Dessa speciellt utvecklade EX-Clips ”låser” skivornas ovansida mot fasadläkten, samtidigt som EX Clipsen bär fasadskivan ovanför. På samtliga fasadskivor finns även en fabriksapplicerad tätningslist som minimerar mängden fukt och slagregn som kan tränga in bakom fasadskivorna.

Moland EX är ett unikt genomtänkt fasadsystem, som i kombination med MolaVent, ventilerad stålläkt, skapar en ventilerad och fuktsäker fasad med dold infästning och stängda skivskarvar. De robusta 16 mm tjocka fasadskivorna är dessutom två gånger tjockare än traditionella fasadskivor.

Tack vare skivornas kompakta format med en höjd (bredd) på 455 mm och en vikt på ca 20 kg per m2 är EX även ett ergonomiskt val. Till entreprenörens och byggherrens glädje minskas i vanliga fall dessutom monteringstiden på grund av infästningssystemet, samtidigt som skivornas exakta passform bidrar till en hög kvalité av det slutliga resultatet.

Moland EX kräver minimalt underhåll och finns som släta skivor i olika kulörer (EX Futura) eller med olika unika mönster, bland annat i tegelmönster (EX BillioneBrick) och trämönster (EX Wood).

Beställ varuprover via info@molandbyggvaror.se.

Kolla gärna in vår korta animerade monteringsfilm för EX Futura här nedan:

Mer om produkten EX Fasader

EX Fasader

Fasadsystem i fibercement med dold infästning.

EX

EX

Produktöversikt

Läs mer

Fusion

Fusion

Produktöversikt

Läs mer

Tillbehör

Tillbehör

Produktöversikt

Läs mer

EX Futura - Broschyr

Läs mer

MONTERINGSANVISNING EX - Vertikal
MONTERINGSANVISNING EX - Horisontell
DRIFT OCH UNDERHÅLL EX

Fibercement Fasadskivor - Broschyr

Läs mer

PRODUKTDATABLAD EX
PRODUKTDATABLAD FUSION

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår