Miljövänligt GENIE® Hydrogen hjälper till att lysa upp våra vägar!

Datum: 17 Mar 2021

Upplysta vägskyltar, här i form av en VMS-vagn *, har en viktig roll att informera trafikanter om potentiella trafikstörningar på grund av vägarbeten eller olyckor. Buller, illaluktande avgaser och negativ miljöpåverkan var tidigare ett problem vid driften av dessa. Genom att använda den miljövänliga vätgasen GENIE® Hydrogen blir det lägre underhållskostnader, inget buller och så är det är bättre för miljön eftersom det inte blir några utsläpp.

Traditionellt har Saferoad använt dieselgeneratorer för att leverera den el som krävs för att skyltarna på VMS-vagnen ska lysa skarpt genom Sveriges långa, mörka nätter. Nu byter Saferoad till grön vätgas. Via de utsläppsfria bränsleceller som drivs av GENIE® Hydrogen, en miljövänlig vätgas från Linde (fd. AGA, ledande inom industriell gas och teknik), minskas numera buller och föroreningar som tidigare varit ett problem.

Se när Urban Carlsson, affärsområdeschef på Saferoad Sverige och Joakim Resare, Lindes försäljningsrepresentant förklarar fördelarna med GENIE® Hydrogen:
Se filmen här!

För mer information, läs mer på vår hemsida

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår