Mer ventilation på en gång

Datum: 15 Okt 2020

Har du behov av större ventilationskapacitet, eller har du lokaler som är helt utan ventilation – då finns det en enkel lösning!

Vi vet att ett bra inomhusklimat med bland annat en låg CO2-nivå bidrar till vår allmänna trivsel och motverkar till att vi inte kommer hem från jobbet eller skolan med huvudvärk på grund av att luften har varit tung och dålig.

Med den insikten som finns för närvarande omkring ventilation och smittspridning, ser det ut som att bra och effektiv ventilation har blivit ännu viktigare.

Att tillföra rummet den ventilation som behövs behöver inte vara ett stort projekt. Det kan göras ganska enkelt. Ett decentralt Airmaster ventilationsaggregat kan naturligtvis hantera en lokal själv, eller det kan användas som komplement i lokaler, där ett existerande ventilationssystem inte kan ventilera tillräckligt. Man kan nöja sig med att installera en Airmaster i det eller de rum, där behovet är som störst.

Styrning av Airmaster
Om du behöver ett eller ett par aggregat så kan det lättaste vara att använda sig av en kontrollpanel. Men om det behövs ventilationsaggregat i många rum så rekommenderar vi att du använder dig av vår molnbaserade styrning, Airlinq Online. Med Airlinq Online får du en samlad styrning och övervakning för alla dina Airmaster aggregat. Dessutom finns möjligheten att integrera styrningen med ett fastighetssystem (BMS), då kan styrningen kopplas ihop med ett existerande centralt ventilationssystem.

Stand-alone ventilationsaggregat med separata luftflöden
Ett Airmaster ventilationsaggregat är ett Stand-alone aggregat som oftast är placerad mot en yttervägg där frisk luft kommer direkt in i aggregatet, och den använda luften skickas ut igen direkt genom väggen. Det betyder att luften inte cirkulerar runt i byggnaden från rum till rum, luften återanvänds inte med ett Airmaster aggregat. De ingående och utgående luftflödena är separerade från varandra i ett Airmaster aggregat – frisk luft tillförs rummet utan att det blandas med frånluften.

Kort sagt om Airmaster ventilation:
  • Decentrala aggregat – central styrning
  • Frisk luft direkt in i varje lokal
  • Ingen recirkulation av luft
  • Enkelt att ändra inställningar för t.ex. luftflöde och tid
  • Väldigt tyst
  • Snabb och enkel att installera
  • Kan anslutas och styras online
  • Kan integreras med existerande BMS

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår