Mekaniskt ventilerade Platongolv
Lösningen på problem med fukt, lukt och skadliga emissioner

Datum: 20 Sep 2021

Effektivt och beprövat fuktspärrsystem för alla typer av golv - förhindrar och åtgärdar golvproblem

Fukt är ett stort problem i både nya och gamla golv. I många fall ger fuktskador även följdskador i form av nedbrytning av material och skadliga emissioner. Detta medför ofta allvarliga problem för både byggnader och de personer som vistas i dem.

För att undvika eller åtgärda fukt, lukt och emissionsproblem har sedan länge mekaniskt ventilerade Platongolv använts i många olika projekt över hela landet. Systemet bygger på att luftspalten under Platonmattan kontinuerligt ventileras med rumsluft genom anslutning till en fläkt/mekanisk ventilation. Med en kontrollerad lufttransport i låga flöden ventilerar man bort problemen och får en torr betongplatta.

Systemet som i grunden togs fram för över 35 år sedan som ett forskningsprojekt har under åren utvecklats och förfinats på alla sina områden. Den senaste uppgraderingen återfinns i den CAD-baserade projekteringen, vilket underlättar arbetet för många i projekten särskilt vad gäller dokumentationen.

Att bygga fuktsäkra golv är långsiktigt den bästa lösningen. Att montera ett mekaniskt ventilerat Platongolv ställer krav på kunskap om systemet, tillbehör och noggrannhet. Från Isola erhålls alltid teknisk support från början till slut, det innebär allt från projektering och systemutformning till avslutande funktionskontroll.

Utöver den viktiga funktionen att ta bort fukt, lukter, radon mm. erhåller det färdiga golvet samtidigt fler fördelar. Till mekaniskt ventilerade Platongolv finns 2 valbara fuktskyddsmattor som är helt anpassade för sina respektive huvudområden. Flytande golvkonstruktioner med trä/skivgolv ovanpå Blå Platonmatta ger golvet stöt- och ljuddämpande egenskaper för ökad golvkomfort, ergonomi och reduktion av stegljud. Lösningen med Platon Multi ger starka golv i kombination med avjämningsmassa eller överbetong. Gemensamt för båda Platonmattorna är deras låga bygghöjder på 5 resp. 6 mm.

Se filmen som visar monteringen och de olika momenten i systemet:Bygg bättre, enklare

Mer om produkten Platon Fuktskydd Golv

Platon Fuktskydd Golv

Isola levererar olika Platon System som effektivt skyddar mot fukt. Dessa och ett komplett program för radonskydd bidrar till en ökad komfort och ett hälsosammare och bättre inomhusklimat. Här följer en översikt på fuktskydd, golvunderlag, radonspärrar, membraner och radonsugar som gör det enklare att bygga fukt- och radonsäkert.

Platon Comfort
Platon Golv
Platon Multi
Broschyr Platon Comfort
Monteringsanvisning Platon Golv
Prestandadeklaration Platon Comfort
Prestandadeklaration Platon Golv
Prestandadeklaration Platon Multi
Produktdatablad Platon Comfort
Produktdatablad Platon Golv
Produktdatablad Platon Multi

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår