Marbodal och Toniton i unikt färgstarkt samarbete

Datum: 13 Apr 2021

Tillsammans med färginnovatörerna Toniton presenterar Marbodal sitt mest färgstarka samarbete hittills. Nu kan konsumenter välja Marbodalkök i Tonitons sex kulörer och därmed kombinera köket med matchande väggfärg, kakel, vitvaror och möbler. Samarbetet syftar till att göra det enklare för konsumenter att välja och matcha färg och inredning till sitt hem.

Samarbetet mellan Toniton x Marbodal sätter färg och inredningsdesign i första rummet. Den Stockholmsbaserade trion bakom Toniton, Tekla Severin, Sander Aarts och Sebastian Storm, ska nu klä Marbodals kök Arkitekt Plus och sätta det i ett färgkoordinerat sammanhang. Trion har ägnat tusentals timmar åt att djupdyka i research och testa olika kulörer för att alla ska matcha oavsett hur de kombineras.

– Det började med att Sebastian för ett par år sedan inte ville byta ut köket i sin nya bostad. Han tyckte att det räckte med att förnya köket genom att måla om, men upptäckte då den stora tröskeln som många upplever – att välja färger och att kombinera dem. Då började fröet till Toniton gro, säger Tekla Severin, kolorist och kreativt ansvarig på Toniton.

Åratal av arbete resulterade i sex stycken tidlösa färgpaletter – i grå, creme, grön, blå, peach och gul - som ska göra det enklare att matcha färger i hela hemmet. Toniton har jobbat mycket med hur färgerna beter sig på olika ytor och material. De är även utvecklade för att gifta sig med befintlig inredning liksom naturmaterial som trä.

Kulörer för hela köksinredningen
Utöver de noggrant utvalda kulörerna på köket kommer Marbodals kunder även att kunna välja bland annat matchande väggfärg, bänkskivor, handtag, kran, spis, fläkt, kakel, fog, middagsbord, stolar, lampor och mycket mer i Tonitons kulörer.

– Tonitons inredningsfilosofi tilltalar oss på Marbodal. Vi uppskattar att de nyfiket utforskar färgens kraft och vill skapa inredning som andas långsiktighet, hållbarhet och välutvecklad design. Vi är därför väldigt glada över det här samarbetet och hoppas att fler väljer spännande färger till sitt hem, säger Therese Svantesson, ansvarig för samarbetet på Marbodals produktavdelning.

Utöver samarbetet med Marbodal gör Toniton exempelvis designsamarbeten med vitvarutillverkaren SMEG, svenska Beslag Design och den klassiska möbeltillverkaren TON, alla populära i de skandinaviska hemmen. Alla produkter är utvalda och färgsatta för att passa tillsammans.

Om Toniton x Marbodal
Toniton-kulörerna kommer initialt vara tillgängliga på Marbodals kökslucka Arkitekt Plus och går att beställa hos alla Marbodals återförsäljare. I utvalda Marbodal-butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö går det även att se uppbyggda kök från samarbetet.

Se mer på vår hemsida!

Referensprojekt från Marbodal AB

Projekt Cederhusen

Projekt Cederhusen

Nybyggnad | Stockholm | 50-100 Mkr

Stockholms första bostadskvarter i massivträ. I januari 2020 var det...

Kv Tändstickan

Kv Tändstickan

Nybyggnad | Göteborg | 500 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 4 byggnader i Göteborg med 375 lä...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår