Lundbergs Fastigheter kundanpassar med ventilation från Airmaster

Datum: 16 Apr 2020

Drottning Blankas Gymnasieskola i Gårda i Göteborg

Hösten 2019 flyttade Drottning Blankas Gymnasieskola in i nyrenoverade lokaler i Gårda i Göteborg. Fastigheten på Anders Persongatan 18 ägs och förvaltas av Lundbergs Fastigheter, en av Sveriges största privata fastighetsägare. I huset bedrevs tidigare kontorsverksamhet och en större ombyggnation gjordes i samband med att skolan blev ny hyresgäst.

I projektet ingick att byta ut ventilationen då det inte fanns tillräckligt med kapacitet kvar i centralaggregatet för att ventilera lokalerna. Kravet på de nya aggregaten var att de skulle vara energisnåla, enkla att installera, uppkopplade med full åtkomst samt att aggregat och till- och frånluftdon skulle vara ljudlösa. Valet föll på Airmaster som levererat tre olika typer av aggregat till fastigheten - AM 800, AM 500 och AM 300. För installationen stod Västvent.

Styrningen och administrationen sköts centralt genom Airmasters IoT-lösning ”Airlinq Online”, från en vanlig web-browser via dator, surfplatta eller telefon. Genom Airlinq Online få man även en överblick av till exempel larm och kontroll av CO2-koncentration.

– Vi är mycket nöjda med både aggregaten och den support vi fått. Airlinq Online är ett bra styrsystem som passar den aktuella verksamheten väl, säger Arvid Nyqvist, miljö- och energiansvarig på Lundbergs Fastigheter.

Välkommen att kontakta oss på Airmaster så berättar vi mer om möjligheterna med en decentraliserad ventilation.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår