Lumon Balkonginglasning sparar energi

Datum: 24 Jun 2019

En av fördelarna med Lumons balkonginglasningar är att de sparar energi.

Ett antal oberoende grupper har genomfört studier av Lumons balkonginglasningssystem. Dessa studier visar att balkonginglasning kan bidra till att minska värmeförbrukningen och ge betydande energibesparingar. Lumon balkonginglasningar har också visat sig minska behovet av underhåll och reparationer på balkonger.

Under de flesta förhållanden är tanken med väderskydd och ett extra rum en tilltalande idé, men balkonginglasning ger också stöd för ett miljövänligt och energieffektivt tänkande. Faktum är att det är ett av de bästa sätten för att förbättra energibesparingarna i ditt hem.

Tack vare Lumon balkonginglasning reduceras vindtrycket på balkongen vilket minskar energikostnaderna för uppvärmningen. Vad den också gör är att den en kall men solig dag värmer upp balkongen vilket medför att värmekostnaderna i lägenheten sjunker. Samtidigt som inglasningen skapar ett trevligt utrymme för lägenhetsinnehavaren, som kan spendera mer tid på sin balkong året runt.Balkonginglasningar betalar sig
Förutom komfort, ger rätt utformade och installerade balkonginglasningssystem ekonomiska fördelar för lägenhetsinnehavare. I synnerhet i höghusområden som byggdes på 1960- och 1970-talen lönar det sig verkligen med balkonginglasning. Betydande besparingar kan också uppnås i nya höghus med intag för kompensationsluft genom den inglasade balkongen.

Balkonginglasning minskar behovet av underhåll och reparationer
En ytterligare studie som utförts av tekn.dr. Jussi Mattila styrker att balkonginglasning har en skyddande effekt. Resultaten av denna studie visar att balkonginglasning kan skjuta upp behovet av balkongrenovering med sex till tio år!Solskyddsgardiner
I varmare klimat går det vanligtvis åt mer energi för att kyla ner lägenheten än för att värma upp den. Och under dessa förhållanden erbjuder Lumons balkonginglasningssystem ett utmärkt sätt att kontrollera värmen med de integrerade solskyddsgardinerna, som bidrar till att stänga ute solenergin både från balkongen och från lägenheten. Så beroende på vilka dina behov är kan Lumons balkonginglasning vara en värmebuffert eller en kylbuffert. Och det är viktigt att förstå att det inte är en sluten enhet. Det är ett ventilerat utrymme där problem med extra fuktighet elimineras.

Återbetalningstid för koldioxidavtryck och CO2-utsläpp
Återbetalningstiden för CO2-utsläpp, från utvinning till produktion, hela vägen till installationen av ett balkonginglasningssystem kan betalas tillbaka på 3–5 år, beroende på klimatförhållanden, över hela världen. Det är en grön handling att skaffa ett balkonginglasningssystem.

Mer om produkten Lumon inglasad balkong

Lumon inglasad balkong

Lumon erbjuder balkonginglasningar som till utseendet, funktionen, användbarheten, stiligheten och priset ligger i den bästa klassen.

Vad är balkonginglasning?

Läs mer

Varför inglasning av balkong?

Läs mer

Varför Lumon balkonginglasning?

Läs mer

Hur man skaffar en balkonginglasning

Läs mer

Användning av Lumon balkonginglasning

Läs mer

Ladda ner BIM/CAD-bibliotek

Ladda ner BIM/CAD-bibliotek

ProdLib riktad till arkitekter och konstruktionsplanerare.

Läs mer

Balcony facades

Balcony facades

A balcony facade gives the building a face. Through the balconies the house a...

Läs mer

Balcony glazing

Balcony glazing

A glazed balcony provides your home with cozy and comfortable extra space. Gl...

Läs mer

Terrace glazing

Terrace glazing

Frameless Lumon glass terraces offer something extra. The sun will shine warm...

Läs mer

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...