Moduler med starkt fokus på hållbarhet

Kubly inledde 2020 ett samarbete med Novorent, som hyr ut temporära modulbyggnader till skolor, förskolor och kontor i Sverige och Finland.

Produktkopplingar: Boendebodar

Boendebodar

Vi vill vara med och lösa bostadssituationen för bland annat studenter och företag som är i behov av att snabbt få tillgång till nya boendemöjligheter.

Kubly inledde 2020 ett samarbete med Novorent, som hyr ut temporära modulbyggnader till skolor, förskolor och kontor i Sverige och Finland. Samarbetet präglas av en tät dialog för att modulerna ska produceras så effektivt som möjligt och leva upp till Novorents krav. Novorent startade 2019 av en grupp personer med lång erfarenhet från modulbranschen. Företaget arbetar för att ta modullokaler till nästa nivå – med starkt fokus på hållbarhet.

Novorent kom i kontakt med Kubly i början av 2020 när de letade en produktionsenhet för tillverkning av sina stora Novum-moduler.
– Av kvalitets- och hållbarhetsskäl ville vi samarbeta med en produktionsenhet i Sverige. Vi fick kontakt med Kubly via ett tips och samarbetet har fallit väl ut, säger Charlotte Viitanen, produktionschef på Novorent.
Efter Novorents inledande projekteringsfas började Kubly hösten 2020 bygga prototyper av Novorents 14 meter långa modulsystem. Under tiden anpassade Kubly sin fabrik för tillverkning av de stora modulerna.
– Kubly visade redan då att de är flexibla och lösningsorienterade. De behövde göra stora anpassningar, bland annat för att kunna bygga modulerna så höga som vi vill ha dem, säger John Lagerblad, teknikchef på Novorent.

I början av 2021 hade Kubly kommit i gång med sin nya produktionsanläggning och då inleddes en ny fas i samarbetet med Novorent. En tillfällig prototypbyggnad monterades och utvärderades noggrant, bland annat med hänsyn till ljud. Efter testerna upptäcktes områden som behövdes trimmas och förbättras.

– Vi har diskuterat mängder av detaljer med Kubly sedan vi inledde samarbetet. Allt ingående material och komponenter i modulerna har vi tagit fram i nära samverkan. Vårt samarbete är transparent och bygger på en öppen dialog där det gemensamma målet alltid är att hitta bästa möjliga lösning, förklarar Charlotte Viitanen.

Novorent levererar nu Kubly-producerade moduler till sina kunder och är mycket nöjda med sin samarbetspartner.
– Kubly är inspirerande att jobba med. De är otroligt engagerade och idérika och kommer med mycket input på hur modulerna kan produceras effektivare, berättar John Lagerblad.
– Samarbetet fungerar väldigt bra, vi utvecklas tillsammans hela tiden. Det är jättekul att Novorent har sådant förtroende för oss och vi är verkligen stolta över samarbetet, säger Tord Borgström.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Fler produkter från Kubly AB

Kontorsbodar

Kontorsbodar

En bra dag på jobbet börjar alltid med rätt förutsättningar.


Kombinationsbodar

Kombinationsbodar

En förutsättning för att din bodetableringar inte ska upplevas som en sämre a...


Personalbodar

Personalbodar

En god arbetsmiljö är avgörande för ett lyckat, samspelt och smärtfritt projekt.


Entrébodar

Entrébodar

En god arbetsmiljö är avgörande för ett lyckat, samspelt och smärtfritt projekt.


Referensprojekt från Kubly AB

1200 tillfälliga bostäder i Skellefteå

1200 tillfälliga bostäder i Skellefteå

Skellefteå

Att producera och leverera 1 200 temporära bostäder till Solbacken i Skelleft...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår