Kom snabbt i gång med att förbättra inomhusklimatet

Datum: 30 Aug 2019

Det tar inte lång tid att projektera, installera och starta Airmasters ventilationsaggregat. Behöver eller önskar man ett bättre inomhusklimat i en byggnad går det väldigt fort att installera Airmasters decentrala ventilationsaggregat. Och det är inte nödvändigt att renovera en hel byggnad på en gång, renoveringen kan göras i etapper tack vare att varje enskilt rum renoveras i ett projekt för sig själv.

Det är alltså möjligt att dela upp renoveringen i etapper och ta ett eller några rum åt gången. Byggnaden behöver inte utrymmas, då man kan arbeta med installeringarna samtidig som den dagliga användningen av byggnaden fortsätter. T.ex. på en skola, man behöver inte flytta alla eleverna, utan ta ett klassrum åt gången med hjälp av ett temporärt extra klassrum.

Konstruktionsmässigt behöver man inte tänka på eller ta hänsyn till kanaler till eller igenom andra rum – uteluft och frånluft går direkt från ventilationsaggregatet och ut igenom ytterväggen. Det är inte heller några extra kostnader för brand- och röksäkring då aggregaten inte påverkar andra områden än där de är installerade.

Är det en byggnad med ett befintligt centralt ventilationssystem som inte kan utvidgas, så är ett decentralt ventilationsaggregat perfekt t.ex. om man gör en tillbyggnad.

Central hantering
Det är inga problem att kombinera kontrollen av det decentrala ventilationsaggregat med ett befintligt ventilationssystem, det är väldigt lätt att utvidga det befintliga systemet med ett decentralt aggregat.

För att uppnå optimal flexibilitet i förhållanden till kontroll och administration av ventilationen kan man med Airmaster aggregaten koppla ihop kontrollenheten från ventilationsaggregatet till andra kontrollsystem än Airmasters egna. T.ex. LON®, MODBUS®, BACnet, KNX®. Det går att integrera kontrollen i ett befintligt CTS och få en samlad översikt över ventilationen. Man kan också använda Aimasters egen molnlösning, ”Airlinq Online”, som också erbjuder samlad kontroll, administration och överblick över alla Airmaster aggregat.

Total ekonomi
Med decentrala aggregat är det flera filter som ska bytas än vid ett centralt system, men däremot slipper man eftersyn av spjäll och kanaler. Det är mindre påverkningar och driftsstörningar med decentrala aggregat samtidigt som de är mera flexibla och har en mycket lägre energiförbrukning. Om man gör en total ekonomisk beräkning så har Airmasters decentrala aggregat stora fördelar jämfört med andra system. Läs eventuellt mer i en större analys om för- och nackdelar vid olika ventilationslösningar som beskrivs närmare i fallhistorien från en dansk kommun/skola.

Kom och träffa oss på Fastighetsmässan i Göteborg den 4–5 september och hör mer om hur vi kan hjälpa dig med att förbättra ditt inomhusklimat.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår