Känslor och färger i arkitekturen

Datum: 23 Jan 2023

Univeral Design syftar till att tillgodose alla människors behov: I mer än 35 år har HEWI levt efter detta ideal och genomfört det som en hållbar, holistisk designfilosofi.

Serie 801 är den första barriärfria sanitetsserien på den tyska marknaden och har sedan dess stått för kvalitet Made in Germany. Med denna produkt uppnådde HEWI marknadsledarskap inom området barriärfria sanitetsarmaturer. I kombination med tillbehören i serie 477 uppfyller den de mest omfattande kraven för inredning av sjukhus, vårdhem och förskolor. Både användare och (medicinsk) personal var lika mycket i fokus under utvecklingen.

Läs merMed serien 477/801 har HEWI lyckats skapa en designikon. Serien lanserades på 1980-talet och har alltid vidareutvecklats av företaget. Produkterna stöder rörelsemönster och kompenserar för människors begränsningar. Serie 477/801 omfattar bland annat stödskenor, fällbara stödskenor, duschskenor, duschhandledare, fällbara säten och tillbehör.

Med tre nya färgkoncept har HEWI lyckats ge sortimentet ett annorlunda utseende som tilltalar alla sinnen. Färg skapar atmosfär, berör människor på ett känslomässigt plan och ger autenticitet och individualitet åt inredningen. Den nya Tricolor-färgkanonen består av färgerna korall, vattenblått och rent vitt - speciellt utvecklade för behoven på sjukhus, vårdhem och äldreboenden.

 

Färgerna äppelgrönt, majgrönt, korall samt vattenblått och stålblått har skapats för förskolor och daghem. Färgerna ska ha en positiv inverkan på barns och patienters välbefinnande. Enligt konceptet Healing Architecture är produkterna utformade för att främja återhämtning och skapa en avslappnad och stressfri miljö. I det här sammanhanget har färg också en signalverkan – om en del av en produkt är framhävd i färg blir det lättare att se hur den fungerar som underlättar intuitiv användning. Detta hjälper personer med nedsatt synförmåga.

 

Mer information om HEWI och serien 477/801
Om HEWI Nordic
I mer än 90 år har HEWI Nordic utvecklat produkter som alltid fokuserar på människor och deras behov. Det är inte för inte som den tyska tillverkarens motto är "Design Comfort Care". Samhället är utsatt för ständigt föränderliga krav som också återspeglas i arkitektur och produktdesign.

Därför utvecklar HEWI Nordic alltid lösningar för sanitets- och armaturbranschen med fingret på pulsen och uteslutande av högkvalitativa material. I produkterna - "Made in Germany" - kombinerar HEWI utmärkt design och innovativa funktioner.

Mer information om HEWI

Kontakt
HEWI Nordic ApS
Industriholmen 21
DK-2650 Hvidovre

Telefon: +45 50845401
Email: ttegnander@hewi.dk
Hemsida: https://www.hewi.com/en

Mer om produkten Range 477/801

Range 477/801

Som marknadsledare inom tillgänglighetssegmentet sätter HEWI standarder. HEWI utvecklade redan på 1980-talet det första tillgänglighetssortimentet i Tyskland med Range 801. Sedan dess har serien utvecklats kontinuerligt och har etablerat sig som en klassiker i sanitetsrummet. Range 801 kompletteras med sanitetstillbehören i Range 477. Range 477/801 kännetecknas av sin behagliga känsla. Tvärsnittet i den rörformade konstruktionen är optimalt anpassat till handen. Polyamidytan är behagligt varm vid beröring. Produkterna är utformade för att stödja rörelsesekvenser och för att kompensera för funktionsnedsättningar. Sortiment 477/801 finns i utvalda HEWI-färger och möjliggör därför många designalternativ.

Tillbehör
Tillbehör till tvättställ, toaletter och duschar möjliggör intelligenta inredningskoncept. Lösningarna är särskilt robusta och lätta att rengöra. De har också framhävda funktionsområden som främjar intuitiv användning.

Barriärfritt
Det omfattande utbudet av serie 801 möjliggör konsekvent utrustning som är exakt anpassad till användarens individuella behov. De intelligenta lösningarna erbjuder stöd och säkerhet och ökar därmed självständigheten. Den behagliga ytan i den matta utgåvan skapar en hemtrevlig atmosfär.

Basin area
Toilet area
Shower and bath area
Accessibility
CAD-Ritningar
BIM Downloads

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår