Jämförelse mellan 3G och 4G konstgräs

Datum: 8 Jun 2020

Vad är 4G Konstgräs?
Det finns flera leverantörer som påstår att de nu erbjuder 4G konstgräs, men det gör de inte. Riktigt 4G Konstgräs innehåller varken gummigranulat eller sand. 4G konstgräs från Nordic Arena Service har Nordiskt Certifikat och uppfyller krav för breddfotboll utan sand eller gummigranulat. Nedan följertekniska specifikationer mellan vårt 4G konstgräs och det vanligaste 3G konstgräset i Norden.Vad kostar 4G konstgräs?
I Norge, har NTNU på uppdrag av Østfold, Trøndelag och Akershus fylkeskommune, gjort en undersökning på livscykeln samt kostnaden av 3G och 4G konstgräs under 10 års period. Som man ser i undersökningen, så kostar 4G konstgräs mer i inköp än traditionellt 3G konstgräs med EPDM. Baserat på 10 års livscykel, så blir 4G konstgräs mycket billigare. Med 4G konstgräs behöver man inte fylla, harva eller tvätta gummigranulat årligen. Detta gör att underhållet av 4G konstgräs blir mycket enklare.Enligt undersökningen från NTNU, är deponikostnaden för 4G konstgräs mycket lägre samt ett mer miljövänligt alternativ än 3G konstgräs. Eftersom 4G konstgräs inte innehåller gummigranulat samt sand, så är det återvinningsbart material bestående av PE.

Som ni ser i kalkylen ovanför, så ska man fylla på 4 ton gummigranulat varje år, vilket betyder att det försvinner över 40 ton gummigranulat i naturen på 10 år. I kalkylen till höger ser ni hur många ton deponi per en 11-spel plan man har i 4G och 3G konstgräsplaner.
Vill du veta mer om 4G konstgräs eller få denna undersökning i PDF, tveka inte att kontakta oss per email eller möta oss på Sveriges första riktiga 4G konstgräsplan i Sollentuna.

Mer om produkten Konstgräs

Konstgräs

Det sägs ofta att inget slår ”the real deal”. Men vad händer om alternativet faktiskt är bättre på vissa sätt? Våra fotbollsplaner gjorda av konstgräs är knappt urskiljbara från äkta gräs. Men var kan du se skillnad? Tack vare den högteknologiska standarden står sig våra planer i perfekt skick under många år, oberoende av väderförhållanden och trots hög aktivitet.

Profoot 4G

Profoot 4G

Granulatfritt konstgräs

Läs mer

Profoot MXSi TLT

Profoot MXSi TLT

Uthållig grönhet, bestående storhet

Läs mer

Profoot MasterMax

Profoot MasterMax

Det nya gräset som kommer att slå alla rekord

Läs mer

Profoot Premier

Profoot Premier

Prisvärd kvalitet

Läs mer

Installation

Läs mer

Montage

Läs mer

Service & Underhåll

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår