Isola Gröna tak

Datum: 28 Maj 2020

Isola har mer än 50 års erfarenhet av gröna takkonstruktioner med tätskikt och olika Platonmattor.
Platon DE25 är en dräneringsplatta som skyddar det underliggande tätskiktet. Den har 25 mm höga vattenuppsamlande knoppar (6 L/m2.) med öppningar i överkant som både dränerar bort överflödigt vatten och reducerar uttorkning. En fördel vid kraftiga regn är fördröjningen till dagvattensystemet.

Platon DE40 har motsvarande funktioner med knopphöjd 40 mm. Den förvarar en större volym vatten (10 l/m²) och distribuerar det under en längre tid. DE40 har hög dräneringskapacitet 3,85 l/(m/s) vid 2 % lutning. Plattorna levereras på pall och är med sin låga vikt enkla att montera ut på taket.

Platon Xtra Torvtak Torvtak är en traditionell takkonstruktion som i sin rätta miljö ger huset karaktär. Platonmattan och tätskiktet medför här en två-stegs tätning vilket ökar fuktsäkerheten, ger torvtaket bra luftning och dränering. Platonmattan motverkar också att torven glider och att rötter tränger in.

Produkterna finns i Basta och är miljöbedömda i Sunda Hus och Byggvarubedömningen.

Bygg bättre, enklare

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår