Insatsbrännare

Datum: 19 Okt 2017

Eldat har människor gjort i alla tider och den uråldriga aktiviteten väcker någon form av lugn och harmoni i oss. Men samtidigt har ju samhället utvecklats och idag finns det teknik som gör att vi kan avnjuta en vacker eld utan krångel eller omständigheter.

Med en insatsbrännare kan man till exempel enkelt göra om sin befintliga öppna spis, utan att för den delens skull behöva ordna med sotning, aska eller liknande. Du sätter helt enkelt bara in brännaren i den öppna spisen och eldar med den istället. Skulle sedan andan falla på och du vill elda med ved eller annat bränsle igen – ja, då tar du helt enkelt bara ut insatsbrännaren igen.

Mobil och säker
Köper du en brännare från Vauni så kan du vara säker på att den är både mobil och säker och det finns ingen risk för att den miljövänliga etanolen, själva bränslet, åker ut. Det är därmed möjligt att ta med brännaren och elden ut på verandan för att förgylla sensommarkvällen.

Olika modeller
Det finns självklart även insatsbrännare i olika modeller att välja mellan. Vissa är framtagna för mesta möjliga flexibilitet medan andra är speciellt utformade för att passa i nya eldstäder. Om du väljer att investera i en sådan personligt utformad eldstad, har du en flyttbar lösning som kan sättas in överallt i hemmet, eftersom man med en fristående kamin i kombination med insatsbrännare slipper undan behovet av skorsten.

En ren lösning
Med denaturerad etanol behöver man heller inte fundera över hur inomhusmiljön påverkas av eldandet, då denna typ av bränsle endast släpper ut ytterst små mängder av koldioxid, samt vattenånga. Dessutom släpper den här typen av eldstäder endast ifrån sig hälften av den värme som en vanlig vedeldad eldstad släpper ifrån sig, på ett mycket jämnt sätt.

Hos Vauni kan du hitta insatsbrännare som fungerar både för användning i befintliga och nya, moderna eldstäder. Du som letar efter en eldstad utan skorsten kan vara säker på att hitta rätt bland deras utbud. Kontakta Vauni redan idag.

Inom kort kommer dessa att finnas i en fräsch mattsvart variant!

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår