I Malmö var tätheten det viktigaste vid valet av ny fasad!

Datum: 29 Aug 2017

Riksbyggen Brf Malmöhus 25 valde EX Futura - ett ventilerat fasadsystem utan synliga skruvar och beslag.

Renoveringen av de 27 huskropparna, med 283 lägenheter samt 3 servicehus, som omfattar dörrar, fönster, tilläggsisolering och nya fasader, har påbörjats. Beslutet om renovering och granskning av möjligheter började 2015 och höll på en bit in i 2016, då man beslutade sig för att utföra en testfasad med EX Futura, som marknadsförs av Moland Byggvaror.

Resultatet av denna testfasad blev lyckad och levde upp till byggherrens krav på en 100 % tät och ventilerad fasad, där man får ett harmoniskt intryck utan synliga skruvar eller beslag som skämmer. Som bonus får man en robust skiva som med sina 16 mm (dubbel tjocklek gentemot vanlig fibercement) ger de styrkemässiga fördelarna detta innebär. Det som också tilltalar byggherren är att systemet är genomtänkt och har lösningsdetaljer och profiler som innebär att avslutningar, genomföringar och andra avbrott i fasaden löses på ett optimalt sätt med respekt för det visuella totalintrycket.

Till sist skall det framhävas att det är en mycket nöjd entreprenör som har ansvar för projektet. EX Futura är enkel och snabb att montera, lätt att bearbeta, har bra detaljlösningar och bra ergonomi. 2019 kommer projektet avslutas, då kommer det ha monterats 13.500 m2 fasad i 3 harmoniska kulörer.

Mer om produkten EX Fasader

EX Fasader

Fasadsystem i fibercement med dold infästning.

EX

EX

Produktöversikt

Läs mer

Fusion

Fusion

Produktöversikt

Läs mer

Tillbehör

Tillbehör

Produktöversikt

Läs mer

EX Futura - Broschyr

Läs mer

MONTERINGSANVISNING EX - Vertikal
MONTERINGSANVISNING EX - Horisontell
DRIFT OCH UNDERHÅLL EX

Fibercement Fasadskivor - Broschyr

Läs mer

PRODUKTDATABLAD EX
PRODUKTDATABLAD FUSION

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår