• I Malmö var tätheten det viktigaste vid valet av ny fasad!

I Malmö var tätheten det viktigaste vid valet av ny fasad!

Riksbyggen Brf Malmöhus 25 valde EX Futura - ett ventilerat fasadsystem utan synliga skruvar och beslag.

Renoveringen av de 27 huskropparna, med 283 lägenheter samt 3 servicehus, som omfattar dörrar, fönster, tilläggsisolering och nya fasader, har påbörjats. Beslutet om renovering och granskning av möjligheter började 2015 och höll på en bit in i 2016, då man beslutade sig för att utföra en testfasad med EX Futura, som marknadsförs av Moland Byggvaror.

Resultatet av denna testfasad blev lyckad och levde upp till byggherrens krav på en 100 % tät och ventilerad fasad, där man får ett harmoniskt intryck utan synliga skruvar eller beslag som skämmer. Som bonus får man en robust skiva som med sina 16 mm (dubbel tjocklek gentemot vanlig fibercement) ger de styrkemässiga fördelarna detta innebär. Det som också tilltalar byggherren är att systemet är genomtänkt och har lösningsdetaljer och profiler som innebär att avslutningar, genomföringar och andra avbrott i fasaden löses på ett optimalt sätt med respekt för det visuella totalintrycket.

Till sist skall det framhävas att det är en mycket nöjd entreprenör som har ansvar för projektet. EX Futura är enkel och snabb att montera, lätt att bearbeta, har bra detaljlösningar och bra ergonomi. 2019 kommer projektet avslutas, då kommer det ha monterats 13.500 m2 fasad i 3 harmoniska kulörer.

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår