Högeffektiv isolering möter sjukhusens säkerhets- och miljökrav

Datum: 30 Maj 2017

Idag utmärker de sig allt tydligare som leverantör av isolering till vårdinrättningar och nu används Kingspans produkter för isolering av det nya J-huset för Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Genom en rad tester har Kingspan visat att deras produkter lever upp till det hårda svenska regelverket för brandsäkerhet. Kooltherm kunde exempelvis konstateras klara brandkraven för brandspridning längs fasaden redan innan den var klädd. Det gick även visa på mycket goda egenskaper att hantera fukt och minska risken för bakteriell påväxt.

Möjligheten att kunna uppvisa att man möter dessa krav, i kombination med den högeffektiva isoleringen, gjorde att det snabbt blev naturligt att överväga Kingspans produkter vid byggande av sjukhus. Detta var även fallet inför det planerade byggandet utav J-huset i Uppsala.

– Fukt och brandsäkerhet är otroligt viktiga parameter när man bygger sjukhusbyggnader och idag vill vi även bygga miljövänligt. Vi gör det enklare att bygga brand- och fuktsäkert på ett energieffektivt sätt, säger Magnus Wallin (affärsutvecklare för Kingspan insulation i skandinavien) Insulation avslutande.

Produkterna är med i BastaOnline och värderade enligt både Byggvarubedömningen och Sunda Hus. Kooltherm-sortimentet är även BREEAM-värderat. Kingspan insulation har även varit med och byggt bland annat Skövde sjukhus, Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg, Kungälvs sjukhus, Södersjukhuset, och Södertälje sjukhuset.

Referensprojekt från Kingspan Insulation AB

Kungälvs sjukhus

Kungälvs sjukhus

Nybyggnad | Kungälv | 1,015 MdKr

Entreprenör: Kynningsrud Prefab Ort: Kungälv År: 2010-2024 Under 20...

Piren 2

Piren 2

Nybyggnad | Göteborg | 145 Mkr

Nybyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Göteborg på 8 våningar var...

Hammarbyterassen

Hammarbyterassen

Hammarby Sjöstad

Byggherre: Bröderna Näslund Byggare AB Projektnamn: Hammarbyterrassen Hammar...

J-Huset

J-Huset

Inv. renovering | Uppsala | 123 Mkr

Inv. renovering av sjukhus/lasarett i Uppsala. Själva byggnationen startade a...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår