Gustavsberg tar nästa steg i hållbarhetsarbetet

Datum: 22 Maj 2023

Gustavsberg tar nästa viktiga steg i vårt hållbarhetsarbete och kan, som en av de första producenterna i Norden, stolt meddela att vårt sanitetsporslin och blandare är miljövarudeklarerat enligt det Internationella EPD-systemet (Environmental Product Declaration).

Miljöegenskaper ur ett livscykelperspektiv

Genom EPD-dokumenten får vi och våra kunder korrekt fakta och kan räkna på och jämföra produkternas livscykel och miljöpåverkan. Målet som smart partner är att gemensamt arbeta för framtidens hållbara byggnader och ge förutsättningar till våra kunder och vår omvärld att ha transparant data i sina klimatdeklarationer och genom det ett lägre klimatavtryck.

På Gustavsberg har vi alltid arbetat med att hitta nya lösningar för en mer hållbar produktion och användning av våra produkter. Det har handlat om alltifrån vattenbesparande toaletter till energieffektiva blandare. Vi är sedan länge miljöcertifierade och tar hänsyn till miljön i produkternas hela livscykel – från produktutveckling och tillverkning till logistik och färdiga badrum. Genom att installera våra produkter kan du spara energi, vatten och pengar.Men hållbarhet för oss handlar inte bara om miljö. Det handlar också om socialt ansvarstagande. I första ledet innebär det att skapa en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och de installatörer som arbetar med våra produkter. I nästa steg handlar det om att lyfta blicken och bidra till ett hållbart samhälle.

Hållbarhet har alltid funnits i vårt DNA och genom att presentera våra produkters klimatavtryck sakligt och transparant via miljövarudeklarationer (EPD) är våra badrumsprodukter anpassade till kommande klimatdeklarationer 2022 och framåt. Detta gör oss till en smart partner.
Mattias Virsgård, Senior PM Sustainability & Solutions
En film om Gustavsberg badrum - vår historia, vision, syfte, principer och framtid:Alla miljövarudeklarerade produkter

Idag är merparten av sanitetsporslin, inklusive den populära toaletten Gustavsberg Nautic 1500, miljövarudeklarerat enligt EPD. För produktkategorin blandare är Nautic och Atlantic miljövarudeklarerade och nyligen blev även Villeroy & Boch Akryl och Quaryl badkar klara.

Men detta är bara början och vi kommer fortsätta med fler produkter löpande - alla EPD:er finns även publicerade på www.environdec.com

Läs mer om hur Gustavsberg arbetar hållbart här.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår