Greenhouse

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

JUNG

Växthuset hemma hos arkitekten och ägaren Margit-Kristine Solibakke Klev i Kongsberg i Norge uppstod utifrån principen om ett ”hus i ett hus”. Den yttre strukturen bildar ett växthus med en yta på nästan 360 m². Inuti detta finns ett tvåvåningshus i röd furu med omkring 250 m² boyta. Utrymmet mellan trä- och glashuset används av den fyrpersonsfamiljen som ett utökat vardagsrum från våren till senhösten. Det är en plats mellan inne och ute som märkbart mildrar det råa norska klimatet under de svalare månaderna. På sommaren blir växthuset en mötesplats för vänner och familj. Endast på vintern drar sig livet tillbaka helt till träkärnan.

Denna unika byggnad, helt anpassad till arkitektens och hennes familjs behov, avrundas med ett kärnfullt och fräscht färgkoncept. Det uppstod i samarbete med färgkonsulten Dagny Thurmann-Moe från Koi Colour Studio. En höjdpunkt bland andra är det rosa lerjordsgolvet på bottenvåningen, som känns mjukt och varmt att gå på. Dessutom är möbelfronter, överdragsmaterial, gardiner, väggfärger, kakel och tapeter i sovrum och badrum på övervåningen anpassade efter familjemedlemmarnas personligheter. Ljuskontakter och uttag från LS 990-programmet från JUNG i olika färger från Les Couleurs® Le Corbusier färgsystemet matchades till respektive färger i rummen. Bland annat valdes fräscha blå, röda och rosa toner, men även toner som går mer åt svart.


Produktkopplingar

Colourful accents: LS 990 Les Couleurs® Le Corbusier

Växthuset hemma hos arkitekten och ägaren Margit-Kristine Solibakke Klev i Kongsberg i Norge uppstod utifrå ...


Relaterade projekt

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård

Ombyggnad | Stockholm | 5-15 Mkr

Renovering av växthus i Stockholm.


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår