Fasadlösning med solklara fördelar

Datum: 1 Jul 2021

SolarLabs anpassningsbara, energiproducerande fasadlösningar, skräddarsys för varje projekt och kan användas på alla typer av byggnader. Fasaden monteras snabbt och enkelt, och lösningen är ett självklart val som ger märkbara besparingar på den gröna bottenlinjen, och ger en frihet att skapa just det uttryck som byggaren och arkitekten önskar.

Fasaden är en investering som lönar sig , både ekonomiskt och miljömässigt. Solcellerna blir en del av fasaden. Lösningen styrker husets estetik och design, med lägre driftskostnader och miljöpåverkan till följd. SolarLab fasaden är en ventilerad fasadklädsel, den är hållbar och estetiskt tilltalande och integrerar solceller osynligt i fasaden. Omställningen till förnybart görs smidigt med SolarLabs innovativa, gröna fasad lösning.

Sedan SolarLabs första BIPV fasad projekt , Copenhagen International School, stod färdigt i Köpenhamns norra hamn i 2017, har flera ”gröna” fasader från SolarLab dykt upp i det skandinaviska landskapet. SolarLabs fasadlösningar väcker entusiasm bland arkitekter över hela världen, med många färdiga projekt i Scandinavia, i Nederländerna och Kanada till följd.

En fasad med lång hållbarhet kräver stor produktionsexpertis, och tillverkningen av solintegrerade fasader måste uppfylla höga miljökrav, och skall kunna dokumentera kvalitet. SolarLab tillverkar fasadlösningen lokalt, och i produktionen i Danmark och i Europa, är alla processer underlagda en strikt kontroll.

Byggbranschen står för en tredjedel av all energiförbrukning i världen och kastar en mycket lång miljöskugga på grund av byggnaders långa livslängd. Energiproducerande fasader kan hjälpa till att nå klimatmålen genom att låta byggnaden ta ansvar för sin egen elproduktion, och återbetala de egna ekonomiska och miljöinvesteringar. Detta har gjorts i flera projekt, Snöhettas Powerhouse är endast ett exempel som SolarLab har tillverkat och levererat solcellsfasaden till.

En solcellsfasad från SolarLab gör varje kvadratmeter fasad till en lönsam investering. Den installerade effekten ligger över 160 wp/m2, och man kan välja mellan många olika färger och uttryck. Den specialdesignade fasaden ger arkitekterna designfrihet, SolarLab har genomfört många projekt så kunderna kan känna sig säkra på deras val, medan fasaden ger ett klimatvänligt bidrag till byggnadens verksamhet, antigen det är ett kontor bygge, sjukhus, skola eller annan byggnad som förbrukar mycket el under dagtid.

Besök vår hemsida!

Mer om produkten VENTILERANDE FASADBEKLÄDNING - SOLCELLSFASAD

VENTILERANDE FASADBEKLÄDNING - SOLCELLSFASAD

Solcellsfasad som helt ersätter annan fasad är ett riktigt "integrerat solcellssystem" (BIPV) som fungerar som byggnadens väderbeständiga regnsköld.

Fasadsystemet är tillverkat, levererat och skräddarsytt speciellt för en fasad och är lämplig som regnsköld både i nybyggnation och som en ny fasad utanför fasadisolering genom energiåterställning av äldre egenskaper.

Panelerna kan tillverkas i alla möjliga storlekar. På södra, östra och västra fasader, som får rimliga mängder solljus, är täckta med paneler med integrerade solceller, medan andra fasader kan täckas av identiska paneler men utan solceller.

PANELER - MONTERAS PÅ PLATS

PANELER - MONTERAS PÅ PLATS

Stora paneler i olika färger

Läs mer

VINKLADE PANELER

VINKLADE PANELER

Små vinklade paneler i olika färger

Läs mer

TEKNISK DATABLAD

TEKNISK DATABLAD

Framtidens energiproducerade fasad

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår