F100 kupoler

Datum: 28 Mar 2014

Med Scanlights F100 takljuskupol är möjligheterna många. Utöver ett stort antal dimensioner finns också flera valmöjligheter vad det gäller kupan och öppningen, liksom ett flertal tillvalsprodukter. Framförallt är detta ett mycket välisolerat, slagtåligt och säkert takljus, vilket krävs i både privata och offentliga miljöer. Kupolerna levereras färdigmonterade och sparar därmed tid för taktäckaren.

Material - Konstruktion
Scanlights F100 takljuskupol är mycket energieffektiv tack vare väl tilltagna tätningslister, en kupa med flera skikt samt välisolerad sarg och ramprofiler. Med slagtålig glasning ökar man säkerhet och livslängd.

Öppningsfunktioner
Kupolen levereras som standard med gångjärn och låsbeslag även i fast utförande. Detta för att möjliggöra eventuell senare ombyggnad till öppningsbar. För slät insida kan fast kupol levereras med gångjärn på två sidor, utvändigt låst med sprintar. Kupolerna kan öppnas manuellt för komfortventilation ca 280 mm med handvev. Vev finns i storlekarna 150, 200 samt utdragbar 150-300, 200-400 cm. Kan även levereras med 24 eller 230 v elmotor.

Referensprojekt Dalarna Media Arena
Användandet av Scanlights F100 kupoler i taket släpper in årstiderna i bibliotekets hjärta och knyter ihop inne och ute på ett tilltalande sätt. Dagsljuset får flöda fritt över trappa och golvyta och under dygnets mörka timmar får den annars mörka takytan liv av ljuset inifrån.

Referensprojekt från Scanlight System AB

Trelleborg Museum

Trelleborg Museum

Ombyggnad | Trelleborg | 7,7 Mkr

Ombyggnad av museum som består av en byggnad i Trelleborg på 2 våningar varav...

Båghallarna

Båghallarna

Ombyggnad | Malmö | 69,5 Mkr

Ombyggnad av universitet, högskola som består av en byggnad i Malmö på ett vå...

Hus D Campus Valla

Hus D Campus Valla

Nybyggnad | Linköping | Ej officiell

Nybyggnad av bibliotek som består av en byggnad i Linköping på 8 våningar. Sj...

Rudan Parkeringshus

Rudan Parkeringshus

Nybyggnad | Solna | > 130 Mkr

Nybyggnad av parkeringshus som uppgår till 3 byggnader i Solna med 95 lägenhe...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...