EPD:er - snabbare och enklare

Datum: 24 Jan 2023

Varför One Click LCA?
One Click LCA strävar efter att förenkla och påskynda processen för att skapa miljövarudeklarationer (EPD:er). Vi har skapat en förverifierad EPD Generator som kan skapa EPD:er snabbare och enklare än traditionella verktyg. Detta innebär lägre kostnader men samma höga kvalitét.

Genom vår onboarding får du all kunskap du behöver för att självständigt kunna skapa EPD:er på löpande band - inga förkunskaper inom LCA eller EPD krävs. Dessutom kommer du att ha oss som enda kontaktpunkt, vilket innebär att du inte behöver besvära dig med att hitta tredjepartsverifierare eller ta kontakt med en programoperatör för publicering.Vad är EPD:er och varför behövs de?
En EPD rapporterar en produkts miljöpåverkan ur ett livscykelperspektiv på ett transparent, objektivt och jämförbart vis. EPD:n ska även verifieras av en oberoende tredje part.

Med hjälp av EPD:er kan du på ett transparent sätt kommunicera dina produkters miljöprestanda till dina kunder och på så vis vinna fler kontrakt. Dessutom kommer dina produkter att synliggöras i olika databaser (t.ex. One Click LCA) där arkitekter, ingenjörer och byggherrar kan välja dina produkter på grund av deras miljöprestanda. Att skapa EPD:er kan även hjälpa dig att identifiera områden för förbättring för både produkt och produktion (s.k. Ecodesign).

Mängden certifieringar (t.ex. BREEAM/LEED) och regelverk (t.ex. Klimatdeklaration av byggnader) som kräver EPD:er ökar årligen och det är idag standard för investerare, entreprenörer och byggherrar att ställa krav på EPD:er för produkter. Genom att ha EPD:er för dina produkter säkerställer du även att du får EPD-märkningen på ByggfaktaDOCU's plattform, vilket gör att dina produkter kan synliggöras framför dina konkurrenters.

Osäker på nästa steg?
Vi hjälper dig att hitta rätt lösning för ditt företag och dina produkter. Ta kontakt med oss direkt eller boka en demo av vår EPD Generator genom att klicka på länken nedan.

Boka demo

Erik Björn
Business Developer
erik.bjorn@oneclicklca.com
sales@oneclicklca.com
Tlfn: +46768809134

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår