En fjärdedel av Sveriges kommuner har infört fyrfackskärl!

Datum: 19 Apr 2021

Sigtuna, Håbo, Knivsta och Upplands-Bro kommun har tillsammans infört Quattro Select, även kallat fyrfackskärl, och ansluter sig till den fjärdedel av Sveriges kommuner som har infört Quattro Select systemet. Quattro Select underlättar för abonnenterna genom att låta dem sortera avfallet i nära anslutning till sin bostad. Är det enkelt och bekvämt att sortera avfall, gör man det också!

Kommuner som infört Quattro Select har minskat mängden restavfall radikalt sedan systemet infördes. VA Syd i Malmö och Burlöv minskade restavfallet med 40% redan efter en månad! Läs mer om det här!

PWS serviceteam har skött distributionen av de 40 000 nya avfallskärl i återvunnet material som ställts ut i Sigtuna, Håbo, Knivsta och Upplands-Bro. I samband med distributionen har även de gamla kärlen samlats in för att återvinnas. Totalt är det ca 550 ton plast som återvinns vid återtagningen av Sigtunas, Håbo, Knivsta och Upplands-Bros gamla kärl. Materialet vi återvinner använder vi till produktion av nya kärl.

Bättre sorterat med Quattro Select
Quattro Select kärlen har 2018 hjälpt att samla in en volym av mer än hela Globen i Stockholm!

Ackumulerade mängden insamlat råmaterial till återvinning med QS uppgår år 2018 till över 100 000 ton. Av 100 000 ton får du drygt 800 000 m³ sorterat material. Globen har en volym på ca 600 000 m³.

Läs mer i vår broschyr om miljöpåverkan (s.7-8).

Mer om produkten Quattro Select-system

Quattro Select-system

FYRFACKSKÄRL GER MINSKAD MÄNGD RESTAVFALL

Avfallshantering kan vara kostsam och mycket av det avfall som skulle kunna återvinnas, sorteras som restavfall. Det innebär stora mängder restavfall som måste tas om hand till en onödigt hög kostnad, samtidigt som resurser går till spillo.

Miljölagen säger att vi måste minska mängden restavfall och återvinna mer för att minimera belastningen på miljön. En förutsättning är att källsorteringen ordnas på ett enkelt och väl fungerande sätt. Bra utrustning och information skapar motivation och insamlingsansvar hos abonnenterna. Är det enkelt och bekvämt att sortera avfall, gör man det också! Kommuner som infört Quattro Select fyrfackskärl har minskat mängden restavfall radikalt och ökat mängden återvunnet material.

Vad är Quattro Select?

Vad är Quattro Select?

System och utrustning för fastighetsnära insamling

Läs mer

Varför Quattro Select?

Varför Quattro Select?

Bättre återvinning

Läs mer

Quattro Select-kärl
Tillbehör till Quattro Select-systemet

Tillbehör till Quattro Select-systemet

Lätt att uppgradera och komplettera

Läs mer

Referenser

Referenser

Några referenser

Läs mer

Broschyr - QUATTRO SELECT 1 KÄRL MED 4 FRAKTIONER

Läs mer

Lättversionsbroschyr om Quattro Select

Läs mer

Lilla broschyren om Quattro Select

Läs mer

Film om QUATTRO SELECT

Läs mer

373L_PWS_DIN

Läs mer

660L_PWS_DIN

Läs mer

770L_PWS_DIN

Läs mer

190L_PWS_DIN

Läs mer

370L_PWS_DIN

Läs mer

Referensprojekt från PWS Nordic AB

Skövde kommun

Skövde kommun

Skövde

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår