En bra arbetsmiljö skapar trygghet

Datum: 6 Feb 2024

Bra barnomsorg handlar inte bara om barn. Det handlar också om en bra arbetsmiljö

Skapa bättre arbetsmiljö
Dåliga och belastande arbetsförhållanden ska inte stå i vägen för den omsorg som vi anser höra ihop med bra barnavård. Med ett höjdjusterbart skötbord säkrar du en bättre arbetsmiljö, där tunga lyft och belastande arbetsställningar inte blir en del vardagen för personalen.

Höjdjusterbara skötbord gör vardagen enklare
Bra och hälsosamma arbetsställningar kräver flexibla lösningar. Skötborden från Pressalit har en väl genomtänkt design som gör det möjligt för personalen på institutioner och sjukhus att ge barn den omsorg de behöver utan att utsätta ryggen för tunga lyft. Skötborden kan även användas i privata hem.

Skötbord med många fördelar

  • Användarvänlighet och säkerhet i fokus
  • Elektrisk höjdjustering gör det lätt att ställa in bordet i en perfekt arbetshöjd
  • Skötbordets material och design underlättar rengöring och säkrar därmed optimal hygien
  • Skötbordet kan levereras med olika lösningar anpassade efter era behov
  • Vi erbjuder alltid gratis och icke-bindande planmätning för skötbord
  • Vi står alltid till förfogande om du behöver råd eller vägledning om skötborden

Säkerhet för barn och vuxna
För många av dem som jobbar inom barnomsorg är otaliga lyft och dåliga arbetsställningar en del av vardagen. En bristande uppmärksamhet på arbetsmiljön kan ofta leda till smärtor i rygg, axlar och nacke; smärtor som inte bara påverkar arbetsglädjen utan även barn och kollegor.

Ett höjdjusterbart skötbord bidrar till en säker arbetsmiljö i och med att det säkrar onödiga lyft och dåliga arbetsställningar vid barnavård. De praktiska skötborden kan snabbt och enkelt höjas och sänkas för att passa individuella användare, så att alla medarbetare kan arbeta ergonomiskt vid samma skötbord. De lågtgående skötborden har även fördelen att små barn kan kravla sig upp och ner från skötbordet på egen hand utan besvär.

Skötbordet har även en klämrisksäkring. Säkringen ser till att inget kommer i kläm under bordet i och med att bordet frigörs automatiskt om det möter motstånd vid nedsänkning. Det höjdjusterbara skötbordet är alltså säkert för alla.

Högsta hygien
Ett höjdjusterbart skötbord hjälper personalen att ta hand om barnet på bästa sätt, utan att varken kompromissa arbetsmiljö, säkerhet eller hygien.

Bänkskivorna är formgjutna i ABS-plast med en bakkant som minimerar kontaminering av väggen. Skötbordet har även rundade kanter för att säkra en snabb och effektiv rengöring, vilket gör det mycket lättare att upprätthålla god hygien.

Barnvänlig design
Våra skötbord är utvecklade och designade med ett fokus på ergonomi och hygien, men vi har inte glömt det barnvänliga elementet. Ett lågtgående skötbord gör inte bara blöjbyten till en lek för både barn och vuxna. Med barnvänlig design som tilltalar barnen blir personalens arbete enklare.

Skräddarsy den optimala lösningen
För att säkerställa ett bra och användbart resultat som ger mervärde i vardagen finns det många behov att ta hänsyn till. Det kan finnas behov av att kunna byta flera barn samtidigt, och i många sammanhang finns det också behov av förvaring i samband med att situationen förändras.

Här kan det vara avgörande att ha en uppsättning som säkerställer ett effektivt arbetsflöde och med väl genomtänkta element som tar hänsyn till säkerheten för både barnet och personalen.

En bra investering
Ett höjdjusterbart skötbord är en bra investering på många sätt. Först och främst för att främja hälsa och säkerhet på arbetsplatsen. En bättre arbetsmiljö leder nämligen till att medarbetare får färre smärtor och skador, vilket i sin tur leder till färre sjukdagar. Dessutom gör skötbordet arbetet enklare och roligare, vilket bidrar till att medarbetarnas arbetsglädje ökar och de får mer tid till vård och omsorg för barnen.

I verkligheten är det den viktigaste investeringen: en investering som frigör tid och kraft till mer omsorg utan att kompromissa arbetsmiljö och säkerhet. Bra ergonomi ger bra ekonomi.

Få rådgivning och hitta rätt lösning
Det finns en lösning för varje behov. Vi är experter och erbjuder dig professionell rådgivning för att se till att du får det bästa resultatet.

Se vårat utbud av skötbord här!

Är du i behov av rådgivning? Ring oss idag på 08-444 1930 för mer information eller kontakta oss här.

Mer om produkten Skötbord

Skötbord

Höj- och sänkbara skötbord som skonar ryggen.

Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

Vägghängda, lågtgående skötbord
Vägghängda skötbord

Vägghängda skötbord

Produktinformation

Läs mer

Fristående skötbord

Fristående skötbord

Produktinformation

Läs mer

Madrasser och tillbehör
Skötbord
Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

Skötbord
Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

CAD detaljer

CAD detaljer

Här finns CAD ritningar för nedladding.

Läs mer

Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

BIM filer

BIM filer

Här finns BIM filer för nedladding.

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår