Eldstad inomhus utan skorsten

Datum: 12 Jun 2019

Att kunna samlas runt elden är något vi människor alltid lockats av. Elden skänker en avkopplande, nästan hypnotiserande atmosfär. Med en snyggt designad eldstad som drivs med 100% förnybart, lukt och rökfritt bränsle finns möjligheten att samlas runt elden utan att behöva installera skorsten. Denna typ av eldstäder inomhus utan skorsten passar alla typer av bostäder. Det spelar ingen roll om du bor i mindre lägenhet eller en stor villa.

Det finns två typer av eldstäder utan skorsten. Antingen den väggmonterade som du kan eller eldstaden som står på golvet. Den sistnämnda är möjlig att flytta mellan olika rum för att förhöja stämningen. Eller varför inte lyfta ut eldstaden till uteplatsen för en trevlig kväll?

Väggmonterade eldstäder
Eldstäder utan skorsten inomhus kan som tidigare nämnt vara väggmonterade. Det vill säga att de är fast monterade på väggen. Detta gör att de inte är lika flexibla som en eldstad utan skorsten som står på golvet. Men det är också själva fördelen med en väggkamin. Om det finns en bestämd plats i hemmet där man vet att eldstaden kommer passa perfekt tar den väggmonterade eldstaden mindre plats och frigör mer golvyta. Självklart är det också möjligt att flytta på eldstaden den dagen man önskar möblera om.

Både utomhus och inomhus
Nu när våren äntligen har kommit är det dags att ställa fram utemöblerna och städa av uteplatsen. Vad är då mysigare än en eldstad på uteplatsen? Med en vacker eldstad utan skorsten finns möjligheten att njuta av en brasa på uteplatsen eller balkongen utan att behöva oroa sig för brandrisk, rök och sot.

Barn och djurvänligt
Har man barn eller djur hemma kan en eldstad kännas som en onödig risk. Så behöver det inte vara. Med en inglasad eldstad slipper man oroa sig för att barnen eller djuren ska bränna sig. I moderna eldstäder går lågan att kontrollera, du bestämmer alltså själv hur stora lågorna ska vara. Detta skapar en ökad trygghet.

100% förnybart bränsle
Det finns flera olika typer av spisbränsle och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa. Olika bränslen kan skilja mycket i kvalitet och ingredienser, därför rekommenderas att köpa ett bränsle som är speciellt framtaget för denna typ av eldstäder. Med ett speciellt framtaget bränsle till skorstensfria kaminer kommer elden att brinna längre, utan någon rök, sot eller lukter som stör.

Dessutom ger denna typ av bränsle högre och vackrare lågor. En flaska med en liter spisbränsle brinner mellan 3-5 timmar beroende på eldstadens placering och reglagens inställningar. Flaskor med spisbränsle finns att köpa online där du kan välja antalet flaskor du behöver för din eldstad.

Saknar du en eldstad i din bostad och letar efter ett prisvärt och vackert alternativ?
Kontakta Vauni redan idag!

Mer om produkten Vauni Cupola

Vauni Cupola

Vauni Cupola har samma rena form som eldstaden Globe. Skillnaden är att du monterar den på väggen. Med sin banbrytande design och smidiga väggmontering är den en perfekt inredningsdetalj för vardagsrummet eller andra ställen där du vill ha en stämningshöjare.

Den klassiska, rena formen och det kompakta formatet gör att eldstaden matchar din moderna inredning. Den karaktäristiska profilen, i lätt aluminium, utgör en unik del i inredningen. Cupola är lika enkel att montera på väggen som en platt-TV. Precis som övriga Vaunis modeller är Cupola skorstensfri och utrustad med marknadens mest avancerade bioetanolbrännare – som brinner utan rök, sot eller aska. Den ger skön värme och lågans storlek kan justeras steglöst. Det betyder säker, problemfri eldning utan skorsten.

Vauni Cupola

Vauni Cupola

Produktöversikt

Läs mer

Vauni Katalog

Vauni Katalog

Läs den här

Läs mer

Manual Vauni Cupola

Läs mer

BYGGPRODUKTCERTIFIKAT 0997

Läs mer

BYGGPRODUKTCERTIFIKAT 0998

Läs mer

Cupola Manual

Läs mer

LADDA NER BIM/CAD-BIBLIOTEK

LADDA NER BIM/CAD-BIBLIOTEK

ProdLib riktad till arkitekter och konstruktionsplanerare.

Läs mer

LADDA NER BIM/CAD-BIBLIOTEK

LADDA NER BIM/CAD-BIBLIOTEK

ProdLib riktad till arkitekter och konstruktionsplanerare.

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår