Effektiv brandtätning för takfot och fasad

Datum: 25 Mar 2021

En av de vanligaste spridningsvägarna för brand är via luftspalter i takfot och fasad. Om en brand får fäste i en luftspalt är den svår att släcka och kan vara förödande för brandförloppet. För dig som är ansvarig för brandtätningen av en byggnad är detta extra viktigt att veta eftersom det kan få stora konsekvenser.

Brandskydd som tillåter full ventilation
Fire Barrier gör det enkelt, tryggt och kostnadseffektivt att brandskydda. Svällbandet består av värmesvällande grafit som enkelt rullas ut och häftas fast i luftspalten som en smal matta. Svällbandet låter luft strömma förbi och hindrar inte självdraget i luftspalten så länge det inte brinner.

Snabb och enkel montering
Du monterar Fire Barrier genom att rulla ut bandet i luftspalten och fäster det med spik eller häftklamrar. Enklare än så blir det inte. Vid brand expanderar det och förhindrar därmed branden att spridas.

Testad och trygg
Fire Barrier är testat för montage i takfot samt i ventilerade fasader och när Fire Barrier expanderat uppfyller det kraven på isolering och integritet för oisolerade vindar enligt EI 30/60. Det blir med andra ord så tätt att inga sticklågor eller rökgaser kan leta sig igenom och så värmetåligt att brand inte kan spridas genom materialet via hetta – i 30 resp. 60 min.

Se till att säkra din byggnad från den vanligaste orsaken till brandspridning.

Läs mer om brandtätning av luftspalt och Fire Barrier här

Mer om produkten FIRE BARRIER - TAKFOTSBAND & VENTILERAD FASAD

FIRE BARRIER - TAKFOTSBAND & VENTILERAD FASAD

FireSeal’s Fire Barrier är en brandtätning för takfot med självdrag och ventilerade fasader. Det är en enkel och kostnadseffektiv lösning för att motverka brandspridning där man vill behålla den ventilerade luftspalten öppen.

EGENSKAPER

Fire barrier ventilerat brandstopp är en flexibel produkt som medför ett snabbt och enkelt montage på byggarbetsplatsen. Brandtätningen består av ett svällband som expanderar kraftigt redan vid låga temperaturer och som därför är förlåtande för ojämnheter i luftspalten. Produkten häftas, skruvas eller spikas fast direkt mot underlaget i luftspalten och tillåts sedan expandera upp mot råsponten, eller annan motyta, beroende på konstruktionens utformning. Endast fyra fästelement krävs per meter, vilket gör att monteringen går snabbt. Fire Barrier är tredjepartstestad av ackrediterat testlaboratorie för användning i ventilerad takfot. Testrapport finns tillgänglig.

FIRE BARRIER - TAKFOTSBAND
installationsmanual_fs-tp1909-02_fire-barrier
FIRE BARRIER - produktblad
FIRE BARRIER - Testrapport
FIRE BARRIER - Testrapport BBR
FIRE BARRIER - Säkerhetsdatablad
FIRE BARRIER - Teknisk information

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår