Det började med eld

Datum: 11 Apr 2018

600.000 år sedan...

Sen människans gryning har våra förhistoriska förfäder använt sig av elden för att värma sig, laga mat och berätta historier runt lägerelden. Förmågan att kontrollera eld har varit en viktig del i människans evolution och förmodligen var det runt lägerelden som vi utvecklade vårt språk och delade med oss av våra erfarenheter. Därför är det inte konstigt att elden fortfarande fascinerar och skänker oss ett inre lugn.

Dock har inte alla kunnat njuta av en skön eldstad i sitt hem då passande alternativ för att kunna elda i olika typer av bostäder och rum saknats. Idag kan du njuta av en vacker eldstad som sprider skön värme inomhus och det bästa är att den kräver ingen skorsten samt eldas med miljövänligt bränsle vilket gör att man slipper rök, sot och aska.

Bli inspirerad av våra väggmonterade eldstäder som hänger som levande konst på din vägg. Njut av intimiteten hos en flexibel eldstad med våra fristående modeller, eller använd våra unika insatsbrännare till att designa din egen eldstad.

Om oss
Vauni är ett svenskt företag som designar, utvecklar, producerar samt distribuerar skorstensfria etanoldrivna kaminer, förbränningssystem och spisbränslen. All utveckling och produktion sker i Sverige, vilket garanterar hög kvalitet och etiska arbetsförhållanden vilket vi tycker är viktigt. Vårt mål är att bli ledande inom segmentet för modern, bioetanoldriven trivseleldning genom att kontinuerligt sträva efter innovativa produkter med marknadsledande design, teknik och säkerhet.

Vårt huvudkontor och showroom ligger i Kungsbacka, Sverige. Har du vägarna förbi så titta gärna in.

Våra kärnvärden
  • Bästa miljöval
  • Unik och ändamålsenlig design
  • Innovativ teknik
  • Högsta säkerhet
  • Svensk kvalitét

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår