Designtak med integrerade solceller

Datum: 25 Jun 2019

Lindab Solar Roof är en komplett paketlösning för dig som vill ha ett hållbart och estetiskt tilltalande tak som samtidigt ger ditt hus energi från solen. När du väljer Lindab Solar Roof får du en takprofil som försetts med solpaneler, växelriktare samt optimerare i ett och samma paket. Utöver detta får du tillgång till en mobilapplikation som gör att du i realtid kan övervaka din elproduktion.

Takprofil med tidlös design
Lindabs tåliga och hållbara tak är resultatet av svensk ingenjörskonst och skandinavisk design. Ett Lindabtak är ett kvalitetstak med hög motståndskraft mot det nordiska klimatet, vilket ger ditt hus ett långsiktigt skydd mot väder och vind. Förutom överlägsen täthet kräver våra tak minimalt med underhåll och är lätta att montera.

Integrerade solceller
Takprofilen levereras med integrerade solceller vilket tillsammans med takplåten skapar en solpanel där solcellerna är byggnadsintegrerade. Solcellerna är av typen CIGS som är en tunnfilmsteknik där solcellerna endast är 2 mm tjocka. Produktgarantin är 10 år och effektgarantin hela 25 år. Redan efter två år är solpanelerna koldioxidneutrala.

Växelriktare och optimerare
Solpanelerna styrs av en innovativ växelriktare som tillsammans med optimerare skapar ett flexibelt system med kontroll på panelnivå. Detta gör att energiproduktionen blir högre då varje panel kan styras individuellt, oavsett om en annan panel skuggas, är defekt eller helt enkelt har en sämre verkningsgrad. Växelriktaren har tillsammans med optimerarna en rad säkerhetsfunktioner där den viktigaste är att optimerarna blir strömlösa (1V) då växelriktaren stängs av. Det ger ett tryggt brandskydd där man undviker att andra delar blir strömförande vid brand. Lindabs växelriktare har en verkningsgrad på hela 98 % och är fläktlös, vilket ger en tyst och effektiv omvandling av strömmen.

Övervaka din el-produktion i realtid
Du får tillgång till en användarvänlig app som gör att du i realtid kan övervaka ditt system på panelnivå. Appen fungerar både i mobilen, på datorn eller på surfplattan. De smarta funktionerna hjälper dig att hålla koll på elproduktionen och din ekonomiska besparing och du får direkt reda på eventuella störningar i systemet.

Referensprojekt från Lindab Sverige AB

Padelhall Kristianstad

Padelhall Kristianstad

Nybyggnad | Kristianstad | 2,4 Mkr

Nybyggnad av tennishall i Kristianstad. Själva byggnationen startade oktober ...

Tre Skåne

Tre Skåne

Sanering | Malmö | Ej officiell

Sanering av flerbostadshus som består av en byggnad i Malmö på 10 våningar. S...

Ystads badhus

Ystads badhus

Nybyggnad | Ystad | 228 mkr

Nybyggnad av simhall som består av en byggnad i Ystad på 2 våningar. Själva b...

Malmö Live

Malmö Live

Nybyggnad | Malmö | 1,8 mdkr

Nybyggnad av hotell som uppgår till 4 byggnader i Malmö med 375 lägenheter på...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår